Masquefa ha fet aquest migdia cinc minuts de silenci davant de l’Ajuntament i l’edifici municipal la Torre dels Lleons per condemnar l’atemptat d’ETA que ahir va acabar amb la vida del guàrdia civil Juan Manuel Piñuel Villalón. L’Ajuntament també ha fet un ple extraordinari en què s’ha llegit un manifest de rebuig al terrorisme i de suport a la família del guàrdia civil.

El text manifesta “la solidaritat del poble de Masquefa amb la família de Juan Manuel Piñuel Villalón i amb els seus companys i amics, a la vegada que expressa “la més absoluta condemna, repulsa i indignació davant d’aquest acte ignominiós que atempta contra els més elementals drets humans”.

A més, la declaració institucional manifesta “la convicció de l’absolut aïllament dels violents i d’aquells que els donen suport”, i afegeix que “només amb el diàleg es pot arribar a solucionar el problema”. El tex fa un crida els masquefins i masquefines “a mantenir la fermesa, des de la serenitat i el respecte als valors democràtics”, i els convida a participar “en les diferents accions que es convoquin per expressar el rebuig ciutadà a la violència i el suport als valors de la pau i la convivència en llibertat”.

Finalment, el manifest expressa el desig que “aquests esdeveniments constitueixin un punt d’inflexió per l’assoliment de la plena convivència democràtica al País Basc i la desaparició del fenomen terrorista”.