Denunciar la violència masclista i conscienciar la ciutadania de la necessitat de posar fi a aquesta xacra social. Aquests van ser els objectius de les activitats que l’Ajuntament de Masquefa va organitzar, divendres i dissabte passats, amb motiu del Dia Internacional contra la Violència de Gènere.

 Divendres el PIDCES (punt d’informació mòbil) de l’institut de Masquefa va acollir l’escenificació de la performance "dona’m clips", durant la qual es van projectar diversos videoclips musicals que tracten aquesta problemàtica. La projecció, que es va fer en una carpa, també va incloure imatges de la campanya "Talla amb els mals rotllos", promoguda per la Generalitat de Catalunya per sensibilitzar els joves.

Durant l’activitat es va lliurar als nombrosos joves que van seguir l’activitat el manifest contra la violència de gènere que han elaborat conjuntament diverses administracions i al qual s’ha adherit l’Ajuntament de Masquefa. El text expressa el rebuig de les institucions públiques envers la violència de gènere i manifesta el seu condol per les dones que han perdut la vida a mans dels seus companys. A més, fa públic el compromís de les institucions de treballar de bracet dels agents socials, les entitats i la ciutadania per a l’eradicació de la violència masclista.

Als joves que van participar en l’acte també se’l van donar xapes amb els logotips de les campanyes "Talla amb els mal rotllos" i "enRAONA", a més de postals elaborades per diversos artistes.

L’endemà, dissabte, la llar d’infants va ser l’escenari de l’espectacle "Cuentos sin moraleja". L’actriu i contacontes Numancia Rojas va interpretar, davant els vilatans i vilatanes de totes les edats que s’hi van aplegar, diverses narracions d’autors d’arreu del món que parlen d’històries de dones diferents però que comparteixen una mateixa problemàtica. Rojas va llegir contes de Juan José Millás, Rosa Montero o Mario Benedetti, entre d’altres.

Amb aquestes activitats, l’Ajuntament de Masquefa va voler sumar-se a la commemoració del Dia Internacional contra la Violència de Gènere, al mateix temps que va voler sensibilitzar els vilatans i vilatanes d’aquesta greu problemàtica social.