L’Ajuntament organitzarà al llarg de tot un cap de setmana exposicions, tallers, concerts, degustacions i activitats per homenatjar el món de la vinya i el camp. Descarrega’t el programa de la Festa del Raïm 2018.

Masquefa ja ho té tot a punt per celebrar, dissabte 15 i diumenge 16 de setembre, una nova edició de la Festa del Raïm. Es tracta d’una fira tradicional molt arrelada al municipi que pretén recordar els orígens de Masquefa relacionats amb la vinya, el camp i els productes de la terra. Al llarg de tot el cap de setmana, de les 11 h. a les 15 h. i de les 17:30 h. a les 24 h., la vila s’omplirà d’activitats lúdiques i culturals destinades a tots els públics.

L’esperada Fira de Tastets de vins i caves, restauració, embotits i pastisseria serà, de nou, un dels plats forts de la festa. Bodegues, cellers, restauradors i pastissers locals oferiran els seus productes als visitants, els quals podran conèixer i degustar la gastronomia de Masquefa i de la comarca de l’Anoia.

A més, els que acudeixin a la fira també gaudiran d’exposicions d’artistes locals, de l’elaboració d’aiguardents i destil·lats amb una fassina, mostres d’oficis, o el tradicional Concurs de Tastavins i actuacions musicals; així com de grans novetats, entre elles, cavallets i roda de fira ecològics, una exposició de carbasses, una Hora del Conte teatralitzada, una gimcana d’activitats, globoflexia, maquillatge artístic per a infants o una màquina de cotó de sucre.

La Festa del Raïm, que tindrà com a dia neuràlgic el dissabte 15 de setembre, també comptarà novament amb dues activitats que se celebren des de fa anys i que rememoren els orígens de la vila. La popular cercavila amb els carros i cavalls d’Antonio Malet tindrà lloc dissabte a les 18:30 hores, de manera que els carrers de Masquefa veuran com es transportava el raïm antigament. Un cop finalitzi el recorregut, serà el torn per la trepitjada popular de raïm a la plaça Josep M. Vila.

I ja diumenge, la Festa del Raïm 2018 clourà a la tarda amb l’actuació de The Sey Sisters en el marc del programa ‘Masquefa sona bé’. Abans, però, divendres 14 de setembre, tindrà lloc la inauguració d’una exposició de fotografies a càrrec dels alumnes del curs de fotografia que es podrà visitar fins el dia 28 de setembre.

L’Ajuntament convida els veïns a gaudir de la proposta i agraeix a totes les entitats col·laboradores la seva implicació en el projecte.