La Sala Polivalent del Recinte Rogelio Rojo es va omplir divendres de curiosos que van voler veure l’estrena en directe de la pel•lícula documental ‘Life in a day’ per a tot Europa mitjançant Youtube. Produïda per Ridley Scott i dirigida per Kevin Macdonald, ‘Life in a day’ inclou dos vídeos gravats pel masquefí Daniel Mas durant la Festa Major de Masquefa el 24 de juliol passat. Es tracta d’un breu reportatge del correfoc i un altre del ball del Drac Bufut.

La projecció d’aquestes vibrants i espectaculars imatges, amb festa, dansa, foc, música i llum, “han contribuït a promocionar arreu del món la nostra vila i una de les nostres tradicions més arrelades, els diables i els correfocs”, tal i com va explicar l’alcalde, Xavier Boquete, abans del passi del film.

L’autor dels dos vídeos va mostrar-se sorprès pel ressò de la iniciativa i va destacar l’originalitat de la pel•lícula, “que permet veure com és un dia en la vida de gent de tot el planeta i totes les condicions”. Les dues gravacions de Daniel Mas van ser escollides per Scott i Macdonald entre més de 80.000 vídeos que usuaris de 192 països van penjar a Youtube. De tot Catalunya només se’n van acabar seleccionant aquests dos reportatges i un tercer sobre un dia en la vida d’una anxaneta gravat per TV3.

Els masquefins i masquefines que van omplir la Sala Polivalent van veure el documental amb gran expectació i van aplaudir amb força l’aparició de les imatges enregistrades a Masquefa. La pluja va impedir el final de festa que s’havia preparat:l’actuació al pati de la Rojo de la Colla de Diables Pixafocs i Cagaspurnes i el Drac Bufut.