El Ple de l’Ajuntament aprova en sessió extraordinària una moció urgent per aturar la suspensió de l’autonomia de Catalunya anunciada pel govern espanyol.

L’Ajuntament de Masquefa va celebrar dilluns 23 d’octubre un Ple extraordinari amb un únic punt en l’ordre del dia: la presentació d’una moció d’urgència impulsada per les entitats supramunicipals Associació Catalana de Municipis (ACM) i Associació de Municipis per la Independència (AMI) per aturar la suspensió de l’autonomia de Catalunya anunciada pel govern central el passat dissabte 21 d’octubre a través de l’aplicació de l’article 155 de la Constitució espanyola.

El text va ser sotmès a votació dels grups municipals. El primer punt de la moció es va aprovar amb els vots a favor dels grups CiU, ERC i CUP i els vots en contra dels grups PSC i PP. Mentrestant, els punts dos, tres i quatre es van aprovar amb els vots favorables dels grups CiU, PSC, ERC i CUP i el vot en contra de PP.

La moció aprovada per l’Ajuntament de Masquefa consta d’un total de quatre punts:

. Primer, manifestar el suport al Govern de Catalunya i al Parlament per fer efectiu el mandat popular del passat 1 d’Octubre en els termes que estableix la Llei del Referèndum d’Autodeterminació i la Llei de Transitorietat Jurídica i Fundacional de la República aprovades pel Parlament de Catalunya.

. Segon, condemnar la violació de drets fonamentals a Catalunya a través de les mesures repressives aplicades per l’Estat espanyol contra la població i les institucions catalanes.

. Tercer: instar el Govern espanyol i els partits que li donen suport a aturar la suspensió de l’autonomia de Catalunya que ja estan portant a terme i que volen reblar amb l’aplicació de l’article 155 de la Constitució Espanyola.

. I quart, comunicar aquest acord al President de la Generalitat de Catalunya, a la Presidenta del Parlament de Catalunya, a l’Associació Catalana de Municipis, a l’Associació de Municipis per la Independència, al Govern espanyol i als grups polítics del Parlament de Catalunya.