Una trentena de professionals de les àrees de Serveis Socials, Educació, Promoció Econòmica, Joventut i Igualtat de diverses administracions van poder conèixer experiències pràctiques que fomenten la igualtat de gènere en el món laboral en una jornada organitzada per l’Ajuntament de Masquefa amb el suport de la Diputació de Barcelona i l’Institut Català de les Dones.

L’acte s’emmarcava en el programa del consistori masquefí "Dona’t una oportunitat", el qual inclou nombroses actuacions per afavorir l’accés al món del treball de les dones, un dels col·lectius amb més dificultats per trobar feina.

A la jornada, que va tenir lloc a la Sala Petita del recinte Rogelio Rojo, van assistir-hi tècnics dels ajuntaments d’Igualada, Piera, Manresa, Martorell i Masquefa, a més de professionals del Consell Comarcal de l’Anoia i directors de centres educatius.

La sessió va incloure la presentació dels objectius i les actuacions del programa "Dona’t una oportunitat", a càrrec de les tècniques de l’Ajuntament de Masquefa Cristina Branera i Carol Villanova, i la xerrada "La química de la cuina", de Núria Solsona, coordinadora de projectes de coeducació del Departament d’Educació de la Generalitat.

Així mateix, Elena Mora, de l’Àrea d’Igualtat i Ciutadania de la Diputació, va exposar el programa "Agents d’igualtat de gènere; una nova professió"; mentre que la tècnica de l’Ajuntament d’Igualada Mireia Aparicio va informar dels tallers de conciliació de la vida personal, laboral i familiar que es duen a terme en el marc del projecte Igualem.

 La jornada va comptar amb la presència d’Anna Solà, directora del Pla d’acció i desenvolupament de les polítiques de les dones de l’Institut Català de les Dones.