El diputat delegat de Comerç de la Diputació de Barcelona, Isaac Albert, va ser el convidat d’honor en l’acte d’inauguració de l’edició d’aquest 2016.

Masquefa ha viscut aquest cap de setmana una nova i exitosa Festa del Raïm. Al llarg de dos dies, de dissabte 17 fins al diumenge 18 de setembre, la vila va acollir múltiples propostes lúdiques i culturals per a tots els públics amb l’objectiu de rememorar els orígens del municipi vinculats a la vinya, el camp i als productes de la terra, com ara el raïm.

Visita del diputat Isaac Albert

L’activitat va arrencar el dissabte 17 al migdia amb la visita oficial del diputat delegat de Comerç de la Diputació de Barcelona. Isaac Albert, que va ser rebut a la plaça Josep Maria Vila per l’alcalde Xavier Boquete i per regidors del consistori, va ser l’encarregat de donar per inaugurada l’edició de la festa d’enguany. Abans, però, el diputat va voler dirigir unes paraules als masquefins i masquefines, a qui els va assegurar que “aquesta fira funciona perfectament i té sentit per a la població i per al territori perquè es sustenta en tres potes: és un esdeveniment social, econòmic i cultural. Tot plegat ha permès que la gent se l’hagi fet seva i que tingui un profund arrelament”.

Mentrestant, l’alcalde Xavier Boquete va voler agrair la presència d’Isaac Albert i “la feina feta des del municipi i els seus comerciants” per poder dur a terme un acte com aquest. Un cop fets els parlaments institucionals, la comitiva es va dirigir a la Fira de tastets, on el diputat de Comerç va poder conèixer de primera mà els diferents vins, caves, la pastisseria i els embotits de la terra produïts per establiments i comerços locals. Isaac Albert, finalment, també va poder visitar el Casal d’Avis – que enguany acollia una exposició de pintures, dibuixos i escultures fetes per artistes masquefins -, i una mostra d’oficis a càrrec de cistellers, basters, espardenyers, teixidores i boters locals i vinguts de poblacions com Taradell o Valls.

Dissabte de festa

Amb la Festa del Raïm d’aquest 2016 donada per inaugurada, l’activitat va prosseguir dissabte a la tarda amb tres dels actes més icònics de la festivitat: la cercavila de carros i cavalls a càrrec d’Antonio Malet, la trepitjada popular de raïm i el tradicional concurs de Tastavins. Les dues propostes van omplir els carrers de Masquefa, un any més, i van fer les delícies de grans i menuts. Mentrestant, qui també es va afegir enguany a la festa van ser els Pixafocs i Cagaspurnes que, aprofitant amb els darrers rajos de sol del dia, van organitzar una espectacular tabalada i encesa del Drac Bufut. Un cop caigut el vespre sobre Masquefa, la pluja va fer acte de presència a la vila mentre es duia a terme la Fira de tastets i va obligar a endarrerir breument l’inici del concert de jazz a l’aire lliure a càrrec del grup Full House Trio. Amb la pluja ja amainada, els Kaviar Game van amenitzar la festa fins ben entrada la matinada. 

Música i eines per tancar la festa

Diumenge 18 de setembre, últim dia de la Festa del Raïm d’aquest 2016, l’activitat va arrencar al migdia amb una interessant mostra d’eines de camp a càrrec d’Antonio Malet i que es va poder visitar a la Capella del Roser. L’exposició, a més, va comptar enguany amb les actuacions musicals en directe d’artistes i un vermut per als assistents. La mostra, mentrestant, es mantindrà activa fins el dimarts 20 de setembre amb l’objectiu que els diferents centres escolars del municipi l’ha puguin visitar, com ja ho han fet els alumnes de l’escola El Turó.

I l’encarregada de posar el punt i final a una nova i exitosa Festa del Raïm va ser la cantant de jazz Myriam Swanson. L’artista barcelonina, líder de la banda Magnolia, va actuar a la Sala Polivalent de la Fàbrica Rogelio Rojo en el marc del festival Masquefa Sona Bé i va fer les delícies dels assistents amb un repertori musical que va repassar grans èxits del gènere i d’artistes com Ella Fitzgerald, Etta James, Sarah Vaughan o Rosemary Clooney.

L’Ajuntament de Masquefa vol agrair la col·laboració i el suport dels masquefins i masquefines, així com de la Diputació de Barcelona, l’ADF, Cal Feru, Can Massana, Carros i Cavalls d’Antonio Malet de Sant Llorenç d’Hortons, la Comissió Exposició Artistes Locals, Explotacions Agrícoles Junyent, la Societat Recreativa i Cultural l’Alzinar, la Colla de Diables de Masquefa, Protecció Civil, Punt Taronja i Masquefa Comerç, que han fet possible una nova edició de la Festa del Raïm.