Després de les activitats d’aquest darrer cap de setmana –el Concert de Nadal de l’Aula de Música i la Coral l’Alzinar, el caga tió dels comerciants, i la inauguració de l’Exposició d’Artistes Locals a la Capella del Roser-, Masquefa es capbussa aquests dies de ple en l’agenda de Nadal. La programació -organitzada per l’Ajuntament, amb el suport de les entitats- inclou activitats de gran tradició, així com també algunes novetats destacades.

D’una banda, aquest dimarts, 24 de desembre, podrem celebrar la Nit de Nadal amb una festa a la Sala Polivalent organitzada pel Centre d’Esplai Giravolt.

D’altra banda, dijous, dia 26, arribarà el torn del tradicional Concert de Sant Esteve amb la Coral i l’Aula de Música de l’Alzinar. Es farà a la Parròquia de Sant Pere a partir de les 7 de la tarda.

Les activitats nadalenques es reprendran el diumenge 29 amb una jornada dedicada als més petits. El Patge Viu Viu serà a la Biblioteca de Masquefa, entre les 5 i les 8 de la tarda, per recollir les cartes dels infants als Reis Mags d’Orient: Melcior, Gaspar i Baltasar. Simultàniament la Sala Polivalent acollirà l’espectacle ‘M’arrengo’, amb Pep Callau i els Pepsicolen, que s’enfilaran a l’escenari a partir de 2/4 de 6 de la tarda. I, després, grans i petits degustaran una deliciosa xocolata calenta. Aquestes activitats les organitza la Comissió Cavalcada de Reis amb el suport de l’Ajuntament.

També diumenge 29 els infants de La Beguda gaudiran del clàssic conte de ‘La Ventafocs’, a partir de les 6 de la tarda, a l’Envelat. A continuació el Patge Viu-Viu recollirà les cartes dels infants. Ambdues activitats les organitza la Societat Recreativa Unió Begudenca.

Dos dies més tard, el dimarts 31 de desembre, acomiadarem l’any 2013 i donarem la benvinguda al 2014 amb la Festa de Cap d’Any que el Futbol Club Masquefa ens prepararà a la Sala Polivalent de la Fàbrica Rogelio Rojo.

L’agenda de Nadal reposarà aleshores fins al divendres 3 de gener, quan la Biblioteca de Masquefa serà l’escenari de l’espectacle del mag Agustí Miró, que començarà a les 5 de la tarda.

El Nadal 2013-2014 posarà l’il·lusionant punt final el diumenge 5 de gener, amb la màgica visita dels Reis d’Orient a Masquefa i La Beguda. A Masquefa arribaran a 2/4 de 6 de la tarda a l’Escola Font del Roure, tot i que mitja hora abans ja els podrem veure desfilar pels carrers de la vila. Des de l’escola iniciaran l’espectacular cavalcada pel municipi acompanyats del Grup de cornetes, tambors i majorets de Can Parellada. Els Reis tenen previst fer parada a l’Ajuntament -on rebran la clau de la vila- abans de continuar la passejada per Masquefa i visitar totes les llars per deixar-hi els regals.

Melcior, Gaspar i Baltasar també seran a La Beguda a partir de 2/4 de 6. Arribaran al carrer de l’Estació i iniciaran el recorregut fins a l’Envelat, on compartiran una estona amb els infants. Més tard, quan tothom ja dormi, entraran a les cases per portar-hi les joguines i la il·lusió. L’acte l’organitza la Societat Recreativa Unió Begudenca.

D’altra banda, durant aquestes festes també podeu visitar la Biblioteca per descobrir-hi un munt de curiositats sobre l’arbre de Nadal, així com el pessebre que presideix el vestíbul fet amb les figures cedides per la família de Lluís Esteve.

A més, a la Capella del Roser hi continuen exposades diverses pintures i escultures fetes per artistes masquefins. L’exposició encara es podrà visitar el dissabte 28 de desembre (de les 12 a les 2 del migdia i de les 5 a les 7 de la tarda), el diumenge 29 (de 12 a 2), el dissabte 4 de gener (de 12 a 2 i de 5 a 7) i el diumenge 5 de gener (de 12 a 2).

(Consulteu tota la programació)