Coincidint amb la Festa de Sant Eloi, Masquefa posarà en marxa aquest cap de setmana Masquefa.Mobi, una aplicació per a telèfons mòbils i tauletes digitals que permetrà trobar fàcilment tota la informació sobre destacats punts d’interès del municipi. Inicialment aquesta nova app de Masquefa inclourà continguts sobre 6 punts històrics de la Fàbrica Rogelio Rojo, els quals es podran consultar mitjançant els 10 codis QR que hi haurà impresos en les banderoles que s’instal·laran en el recinte de la Rojo. La mateixa app conté la funció de càmera per reconèixer aquests codis QR.

L’aplicació és gratuïta i està disponible inicialment per a sistemes Android i també des de la seva pàgina web: http://masquefa.mobi. La informació és presenta sobre un mapa i estarà categoritzada, per poder escollir els punts d’interès segons criteris culturals, turístics, històrics o d’oci, entre d’altres. El servei també incorpora un sistema de geolocalització que permet orientar a l’usuari i visualitzar els diferents punts d’interès de la vila segons la seva posició.

L’edició d’aquests nous continguts s’emmarquen en la segona fase del Centre d’interpretació sobre la història de la Fàbrica Rogelio Rojo, que s’ha ampliat amb nous materials després de la seva inauguració l’any 2013, també coincidint amb la Festa de Sant Eloi.

L’aplicació Masquefa.Mobi s’anirà ampliant amb la introducció de nous continguts sobre altres equipaments municipals, punts i indrets d’interès turístic, l’oferta de restauració i atractius històrics i culturals de la vila.

Sant Eloi: dos dies plens d’activitats
Dissabte i diumenge la Festa de Sant Eloi omplirà d’activitats la Fàbrica Rogelio Rojo i el seu entorn. Organitzada conjuntament per les regidories de Promoció Econòmica i Cultura de l’Ajuntament, la celebració estava programada per al novembre passat –coincidint amb la diada del patró de la metal·lúrgia, Sant Eloi-, però la pluja va obligar a suspendre bona part del programa i només es van poder fer les activitats culturals a cobert.

Ara es mantindran la gran majoria d’activitats que hi havia previstes i que no es van poder fer, i es complementaran amb algunes propostes noves per potenciar la celebració.

(Consulteu el programa)

Mercat de Sant Eloi

Durant tot el cap de setmana es farà el Mercat de Sant Eloi, que englobarà tres propostes diferents. D’una banda, la fira de comerç local. Tant dissabte (de les 11 del matí a les 8 de la tarda) com diumenge (de les 11 del matí a les 3 de la tarda) diversos comerços i empreses masquefines instal·laran la seva parada a l’avinguda Catalunya per mostrar els serveis i productes que ofereixen. D’altra banda, també dissabte i diumenge, de les 11 del matí a les 8 del vespre, es podrà visitar la fira d’artesans que omplirà el jardí del CTC. I, finalment, com a novetat, el Mercat de Sant Eloi inclourà també un mercat de productes de proximitat que promocionarà els articles fets a Masquefa i rodalies. S’instal·larà al jardí del CTC i es podrà visitar dissabte, tot el dia, i diumenge al matí.

Granja de gallines, reproducció d’una vaca i mostra d’oficis
Una altra novetat d’aquesta Festa de Sant Eloi serà el taller infantil que, tot el dissabte i el matí de diumenge, es farà al pati de la fàbrica, on s’instal·larà una granja de gallines perquè els nens i nenes puguin agafar ous, així com la reproducció d’una vaca, a mida real, perquè aprenguin a munyir-la. A més, al jardí del CTC hi haurà una mostra d’oficis del camp tota la jornada de dissabte.

Tallers i activitats per dinamitzar el mercat
A més, al llarg del cap de setmana es programaran diversos tallers i activitats complementàries per dinamitzar el mercat. Hi ha previstos l’espectacle de falconeria ‘Plomes al vent’, l’actuació musical ‘La rondalla montserratina’, un taller de quadres de sorra, el taller infantil Nendo Dango, les actuacions musicals de Ruth Casanovas Oriental Fusió i de Dansa Urbana Associació Juvenil (aquesta darrera es farà finalment el dissabte, a les 12 del migdia, enlloc de diumenge, com estava previst inicialment), i l’espectacle infantil de Jordi Tonietti. Així mateix, tant dissabte com diumenge hi haurà un inflable per als menuts i també una caravana de ruquets.

Portes al centre d’interpretació i concert
En el vessant cultural destaquen les jornades de portes obertes que es faran, dissabte tot el dia, i diumenge al matí, al Centre d’interpretació sobre la història de La Fàbrica Rogelio Rojo. A més, la Sala Polivalent acollirà, diumenge a la tarda, el concert ‘Música de cinema’, de l’Orquestra de Cambra d’Acordions de Barcelona. L’actuació donarà el tret de sortida a la segona temporada del cicle de concerts ‘Masquefa sona bé’.