La Colla de Geganters i Grallers de Masquefa ha fet ballar aquest cap de setmana els gegants de l’Agrupació de Colles de Geganters de Catalunya, el Treball i la Cultura, a Brussel·les.

La colla masquefina ha participat en el festival ‘Fenetre Ouberte sur la Catalogne’, que des del 19 d’abril i fins al dia 27 omplirà els carrers de la capital belga de cultura catalana. Organitzada pel Departament de Cultura de la Generalitat i la Federació de Joventuts Musicals Wallonie-Bruxelles, aquesta mostra internacional està donant a conèixer la riquesa i la diversitat de la cultura catalana mitjançant una àmplia agenda d’activitats com ara concerts, conferències, exposicions, tallers de dansa i música popular, ballades de gegants, sardanes, projeccions de pel·lícules i actes literaris.

La colla de Masquefa ha tingut l’honor de representar-hi el fet geganter, una de les manifestacions estretament vinculades a la nostra cultura i el nostre país. Una tretzena d’integrants de la colla, entre geganters i músics, van protagonitzar dissabte i diumenge a Brussel·les dues llargues i espectaculars cercaviles, acompanyats de la colla local Geants des Marolles, i en una d’elles també de la companyia La Carrau, l’esbart dansaire de Rubí i els filibusters de Vilanova i la Geltrú.

Davant dels nombrosos curiosos que s’aturaven al carrer, alguns d’ells emocionats catalans que viuen en terres belgues, la cercavila de dissabte va passejar els gegants de Catalunya des de la Porte de Hal fins a la cèntrica Grand Place, on els masquefins van fer dansar el Ball d’Aniversari al Treball i la Cultura.

Diumenge la passejada va començar a la Rue Haute i va acabar al Manneken Pis, la popular estàtua de bronze que representa un nen petit que pixa sobre una font i que aquests dies llueix vestit de català.

Durant el cap de setmana a Bèlgica la Colla de Geganters i Grallers de Masquefa també ha gaudit de la resta d’activitats protagonitzades per les altres entitats catalanes amb les quals ha coincidit: la Cobla Sant Jordi Ciutat de Barcelona –que, entre altres actuacions, va oferir un original concert conjunt amb el DJ Raph Dumas-, els filibusters de Vilanova, l’esbart dansaire de Rubí, la companyia La Carrau i la formació de folk Sol i Serena.

També el cap de setmana els petits de la colla van participar a Cabrils en la trobada nacional d’escoles que tenen gegants i gegantons. Van gaudir d’activitats com jocs inflables, trencacloques gegants, un espectacle de màgia i l’actuació dels Laietans. A més, van participar en una cercavila on, conjuntament amb la colla de Calella –propera Ciutat Gegantera- van passejar els gegantons de Catalunya, en Pau i n’Alegria. Després la colla masquefina va fer-los dansar el ball Peuets de gegant.

Diumenge, 25è aniversari del Treball i la Cultura a Montserrat
Sense pràcticament temps per recuperar-se, la Colla de Geganters i Grallers encara un altre cap de setmana intens. I és que aquest diumenge al matí serà a Montserrat per celebrar el 25è aniversari dels gegants de l’Agrupació de Colles de Geganters de Catalunya, el Treball i la Cultura, en què s’espera una gran representació de colles d’arreu del país.

La formació masquefina hi farà ballar els gegants i també els gegantons. Els geganters animem tothom a acompanyar-los.

Davant la previsió que la festa serà multitudinària, es recomana deixar els cotxes a Monistrol i pujar a Montserrat en el cremallera.