L’Ajuntament de Masquefa va aprovar en el ple municipal una moció de suport a la Declaració de sobirania i del dret a decidir del poble de Catalunya aprovada el 23 de gener pel Parlament de Catalunya.

Presentada pels grups de CiU i Esquerra, la moció manifesta l’adhesió de l’Ajuntament a la declaració del Parlament, la qual explicita que “el poble català és subjecte polític i jurídic plenament sobirà per a decidir per si mateix el seu futur, sense ingerències externes de cap tipus”.

La moció es va aprovar amb deu vots a favor, una abstenció i dos vots en contra. Hi van votar a favor els vuit regidors de CiU, un dels dos regidors de PM (PSC-APM) i la regidora d’Esquerra. Es va abstenir l’altra representant de PM (PSC-APM). I hi van votar en contra el regidor del PP i el de FM.

Amb el llum verd a aquesta moció l’Ajuntament també agafa “el compromís de treballar per aconseguir el suport majoritari del poble català a la constitució de l’Estat propi, fent arribar a tots els nostres conciutadans les raons que ho avalen i convidant-los a participar en la construcció d’un Estat al servei d’una societat més lliure, justa, pròspera i profundament democràtica”.

“O Estat propi o desaparició”
La moció recorda que al llarg de tot el segle XX “la voluntat d’autogovernar-se de les catalanes i els catalans ha estat una constant” i que “malgrat totes les actuacions autoritàries que han abolit els avenços desitjats, el poble de Catalunya ha lluitat contra les resistències que han limitat la democràcia a casa nostra”.

També afirma que després de la sentència del Tribunal Constitucional del 2010 “s’ha fet del tot evident que només tenim dues vies: o bé desaparèixer com a nació o, per contra, iniciar un procés que ens porti a la constitució del nostre propi Estat”.

Recorda que “la pertinença a l’estat limita conscientment les potencialitats del nostre desenvolupament econòmic i cultural, i atempta clarament contra la cohesió de la societat catalana per l’espoli que pateix la nostra nació i per la limitada capacitat de decisió i d’autogovern que permet l’autonomia”.

A més d’un aval al contingut de la declaració aprovada pel Parlament, l’aprovació d’aquesta moció també vol ser un gest de suport als diputats que la van fer possible.