Estan situades als jardins del CTC, a l’Avinguda Catalunya i al CEM i funcionaran de 8 a 22 h.

Ahir, 14 de desembre, Masquefa va fer un pas més cap a la seva transformació en una vila intel·ligent amb la instal·lació de pantalles digitals als jardins del CTC, a l’Avinguda Catalunya i al Centre Esportiu Municipal. Funcionaran de 8 a 22 h.

Aquesta acció, integrada al projecte ‘Masquefa, vil·la intel·ligent’, ha estat possible gràcies a una subvenció de la Diputació de Barcelona i té per objectiu millorar la gestió municipal i la relació de l’administració amb els masquefins.

Roger Vàzquez, alcalde de Masquefa i regidor de Societat Digital, expressa “les pantalles que instal·lem han de ser una eina més per acostar l’administració a tots els veïns de Masquefa: han de fer-nos més accessibles i més proactius”. I afegeix: “creiem molt en el projecte ‘Masquefa, vila intel·ligent’ i en la potencialitat de la societat digital perquè creiem molt en la nova gestió pública: en una nova manera, més propera, de resoldre els conflictes quotidians dels veïns”.

Aquest nou sistema d’informació se suma als diferents canals de comunicació municipals dels quals ja disposa l’Ajuntament, com la pàgina web municipal, Ràdio Masquefa (91.6 FM), la revista municipal Masquefa Batega, el canal de WhatsApp o les xarxes socials (Facebook, Twitter, Instagram i YouTube) i les cartelleres municipals.

Passos endavant per ser una ‘smart vila’

En el marc de la iniciativa ‘Masquefa, vila intel·ligent’, compta amb una plataforma avançada que permet la geolocalització i el control de tots els elements tecnològics dels quals disposa la vila. Com, per exemple, els sensors de mesura de qualitat de l’aire i de control mediambiental que es van instal·lar el novembre de 2022. D’aquesta manera, l’Ajuntament compta amb un sol mapa interactiu per gestionar i supervisar tot allò que involucra la vila des dels diferents departaments de l’administració local. 

A banda de les pantalles i el sensor, el projecte inclou altres iniciatives com el desenvolupament d’una aplicació mòbil. Aquestes accions tenen com a finalitat acostar la informació pública a tots els masquefins, amb la intenció de ser més propers i proactius en la comunicació amb la ciutadania. Així, Masquefa es consolida com una vila moderna, connectada i orientada cap al futur.