Masquefa va viure el dissabte 5 de febrer un fet històric. La vila va ser proclamada Ciutat Gegantera 2012 i, durant tot un any, Masquefa serà la capital del món geganter.

La candidatura de la Colla de Geganters i Grallers de Masquefa va superar dissabte a Manlleu el darrer tràmit que li restava per a la proclamació: obtenir el suport de les colles geganteres catalanes en l’assemblea que l’Agrupació de Colles de Geganters de Catalunya va celebrar a Manlleu, amb la participació de 75 colles. I el va superar amb escreix: la candidatura masquefina va obtenir el suport unànime de totes les colles.

Diversos masquefins i masquefines van desplaçar-se fins a Manlleu per donar suport a la colla, així com també representants de les colles de l’Anoia. La cap de la Colla de Geganters i Grallers de Masquefa, Elena Fàbregas, explicava l’emoció amb què van rebre el suport dels geganters catalans: “va ser un moment màgic, únic i irrepetible”.

Durant l’assemblea, que va tenir lloc a l’Escola Casal de Gràcia de Manlleu, la colla masquefina va presentar un audiovisual que recull els arguments de pes que té Masquefa per a ser Ciutat Gegantera. La projecció va arrancar els aplaudiments dels presents, ja que es tracta d’un vídeo “innovador i original”.

L’audiovisual recull breument la història de Masquefa, fa una radiografia de la situació actual del municipi, i explica la trajectòria de la Colla de Geganters i Grallers i l’estreta relaciona que manté amb la resta del teixit associatiu. La part final consta d’un divertit videoclip protagonitzat per les colles del Bisbalet d’Igualada, els gegantets de Capellades, els Capgrossos de Capellades, els gegants de Vilanova d’Espoia, Vilanova del Camí i la Llacuna, i tots els seus geganters, a més dels gegants locals, l’Isidre i la Magdalena, el gegantó Willy i la Cuca de l’Isidre. A més, les colles anoienques hi expressen el seu suport a la candidatura masquefina.

Després de la projecció, l’alcalde, Xavier Boquete, va presentar la vila de Masquefa a les colles assistents i va recordar la feina que la colla ha fet durant molt temps, amb el suport de l’Ajuntament, per a aconseguir ser Ciutat Gegantera 2012. Durant l’assemblea la colla masquefina també va estrenar la samarreta amb el logotip de Ciutat Gegantera creada per a l’ocasió.

Un repte que necessita el suport de tots i totes
Ara la colla té per davant un gran repte que necessita de la complicitat de tots i totes. En els propers dies es constituirà una comissió de treball que ha de preparar tot un any d’activitats geganteres a casa nostra. La celebració començarà el dies 8, 9 i 10 de juny de 2012 amb la festa de la Ciutat Gegantera, en què anualment participen uns 5.000 geganters i prop de 500 figures, entre gegants, gegantons i gegantets, a més de 400 músics, com ara grallers, dolçainers, flabiolaires i tabalers, entre altres, i continuarà amb més activitats fins a l’estiu del 2013.

La colla de Masquefa fa una crida a totes les entitats i vilatans i vilatanes perquè s’integrin en aquesta comissió de treball, formada per representants de la mateixa colla, de la coordinadora de colles anoienques, d’altres colles de la comarca, i de tots els partits amb representació a l’Ajuntament. Del procés de captació d’entitats i vilatans voluntaris se n’encarregarà el Consell de Participació i Convivència de Masquefa.

A més d’organitzar la festa de la Ciutat Gegantera, Masquefa assumirà la responsabilitat i tindrà l’honor de passejar en Treball i na Cultura, els gegants de l’Agrupació de Colles Geganteres de Catalunya, i fer-los ballar amb el Ball d’Aniversari. També passejarà en Pau i l’Alegria, gegantons de l’Agrupació, i els farà ballar els Peuets de Gegant. A més, acollirà l’assemblea anual ordinària de l’Agrupació.