Masquefa ha organitzat diverses activitats amb motiu de l’eclipsi parcial del sol previst per a aquest divendres, 20 de març. D’entrada, el dia abans, dijous, tindrà lloc una xerrada a la Biblioteca, a 2/4 de 8 de la tarda, per explicar aquest fenomen, la qual s’acompanyarà d’una posterior observació del cel nocturn amb telescopi.

L’endemà, divendres, tots els curiosos podran mirar l’eclipsi, en l’observació que es farà, de les 9 a les 11 del matí, des del pati de La Fàbrica Rogelio Rojo. Es podrà observar pel telescopi filtrat i amb ulleres solars. Les observacions, però, estan subjectes a que les condicions meteorològiques les permetin. Tots dos actes aniran a càrrec del científic Dr. Grant George Buffett, de l’Institut de Ciències de la Terra – Jaume Almera, CSIC.

Es preveu que l’eclipsi parcial de sol tindrà lloc a l’inici de l’horari escolar, amb el màxim d’enfosquiment cap un quart d’onze, si el temps ho permet. La lluna taparà un 70% del disc solar i l’enfosquiment serà d’entre un 62 i 67%. Notarem que la llum del sol perd una mica de força, però és a partir del 80% quan la disminució de la llum és més intensa.