Les escoles El Turó i la Font del Roure entre les escoles europees que han participat en el projecte

Aquesta setmana han tingut lloc els actes de cloenda de la participació de les dues escoles en el projecte de sensibilització ambiental EURONET 50/50 MAX, una iniciativa que serveix per conscienciar la societat sobre l’eficiència energètica en els edificis públics. En aquest context, i coincidint amb la Setmana Europea de l’Energia Sostenible, els darrers dies alumnes de les escoles El Turó i Font del Roure han desenvolupat diverses accions als seus centres de cara a disminuir el consum energètic i promoure hàbits més sostenibles.

Com a mostra de reconeixement i per tal de recollir els resultats en relació a l’estalvi energètic generat, els passats 14 i 15 de juny s’han dut a terme les recepcions dels equips energètics de les escoles El Turó i Font del Roure en les quals hi ha estat present el regidor de Medi Ambient de l’Ajuntament de Masquefa, Enrique Gómez. Durant els respectius actes els alumnes han rebut un xec regal amb l’estalvi assolit, han estat entrevistats per Ràdio Masquefa i també han gravat algunes falques publicitàries que s’emetran a la ràdio per tal de seguir sensibilitzant la població.

El projecte EURONET 50/50 MAX vol fomentar els estalvis energètics en edificis públics mitjançant la introducció de la metodologia 50/50, que involucra activament als usuaris de l’edifici en la seva gestió energètica. L’EURONET 50/50 MAX té com a objectiu ajudar en la reducció del consum energètic de les escoles amb la utilització de mesures sense inversió i el foment del canvi d’hàbits dels alumnes, professors i altres usuaris de l’escola. En el projecte 50/50 els alumnes són el motor de l’acció a través de l’increment dels seus coneixements i sensibilització en eficiència energètica. Els alumnes creen equips energètics que prenen decisions sobre la implementació de mesures per estalviar energia i sobre la part que els hi correspon dels estalvis econòmics.