Aquesta iniciativa té com a objectiu reduir les taxes d’abandonament educatiu a nivell local i garantir la igualtat d’oportunitats per tots els joves.

El Centre Cultural de Manresa va acollir dimecres 16 de novembre les Trobades territorials de l’Anoia, Bages i Moianès del projecte “NOE 4.10 de Noves Oportunitats Educatives”, impulsat per la Diputació de Barcelona i amb el suport i col·laboració de l’Ajuntament de Masquefa. A l’acte hi van assistir, en representació del consistori masquefí, el primer tinent d’alcalde i regidor d’Estratègies per l’Ocupació, Álvaro Pérez, i la regidora d’Educació, Laia Albiol.

El projecte “NOE 4.10 de Noves Oportunitats Educatives” va néixer el juliol del 2020 per a crear nous marcs metodològics i d’intervenció integral i multi-professional que permetin reduir les taxes d’abandonament educatiu a nivell local i garantir la igualtat d’oportunitats educatives per tots els joves dels municipis de la demarcació de Barcelona.

En aquest sentit, la taxa d’abandó prematur d’estudis ha baixat fins al 15,5% a Catalunya (primer trimestre de 2022), però encara està lluny de l’objectiu europeu fixat per sota del 9% al 2030. A més, la nova conjuntura d’incertesa i d’inflació econòmica pot representar un futur escenari de dificultats que, malauradament, pot castigar encara més els joves i els col·lectius més vulnerables en les seves oportunitats i trajectòries.

En paral·lel, la Diputació de Barcelona està donant suport a 94 municipis que es beneficien d’un total de 348 accions del Catàleg de Serveis que tenen a veure amb l’orientació, el suport a les transicions juvenils i les noves oportunitats educatives. Entre els quals, es troba Masquefa i que, per tant, ja forma part d’aquest projecte “NOE 4.10” de transformació social. I ara, des de la Diputació de Barcelona ja es treballa per a ampliar els recursos, serveis i suports en el proper Catàleg 2023.