Nombrosos vilatans van visitar el dijous 1 de novembre, diada de Tots Sants, el cementiri de Masquefa per recordar els seus difunts. També els representants del Consistori van fer la tradicional ofrena floral davant la tomba que acull els soldats desconeguts de tots dos bàndols que van morir a la guerra civil entre els dies 22 i 23 de gener de 1939, quan les tropes franquistes van ocupar definitivament Masquefa. Els representants municipals van llegir un emotiu fragment del poema ‘Haikús en temps de guerra’ de Miquel Martí i Pol.

Per Tots Sants, i tal i com dicta la tradició, tampoc no van faltar a les cases de Masquefa els tradicionals panellets, les castanyes i els moniatos.

També la Biblioteca es va sumar a la celebració de la castanyada amb l’organització, el dilluns 29 d’octubre, d’un contacontes que va fer molta por als 82 participants. A més durant tota la setmana el vestíbul va acollir una creativa exposició que va fusionar la tradicional castanyada amb el Halloween.

Per la seva banda, la Penya Blanc-i-blava i el Col·lectiu Desfesta, amb el suport de la regidoria de Joventut de l’Ajuntament, van organitzar una nova edició de ‘La rumba de la castanya’, que va incloure una competició de videoconsola (torneig de PRO/FIFA), una ‘batalla de galls’ (un concurs de cantants de rap), i un concert, a més d’un torneig de pòquer.

També amb motiu de la festa de la castanyada el Club Excursionista Anoia va fer un any més la seva caminada nocturna, en què van prendre part 54 persones. Unes castanyes i moniatos ben calents –que els grans van acompanyar amb mistela i els infants i joves amb cacau- van ajudar els valents caminants a combatre el fred i el vent en el seu recorregut per Masquefa i el seu entorn.