Correllengua CAL

Durant dos dies, els vilatans van participar en diferents propostes centrades en la promoció de la llengua catalana i en les diferents facetes de M. Carme Junyent.

Divendres i dissabte, 24 i 25 de maig, Masquefa va acollir l’acte central del Correllengua 2024, un esdeveniment dedicat enguany a la masquefina M. Carme Junyent. Organitzada per la Coordinadora dAssociacions per la Llengua Catalana (CAL) i lAjuntament de Masquefa, la iniciativa va posar laccent en la cultura popular, la història local i la promoció de la llengua catalana.

Durant dos dies, més de dues-centes persones van participar en una desena d’activitats als carrers, places i edificis de Masquefa, com el CRARC i l’Ajuntament. Els actes van destacar les diverses facetes de Junyent com a mestra, veïna i activista per la llengua. Entre ells, va tenir lloc una visita guiada a càrrec de l’historiador local Joan Luna, que va recórrer llocs emblemàtics de la vida de Junyent, com la seva casa natal al carrer Major i la plaça de Josep Maria Vila, on Junyent moderava debats electorals i participava en activitats locals.

Cultura popular

Es va gaudir d’una cercavila i els actes van acabar al pati de La Fàbrica Rogelio Rojo amb actuacions de música, teatre i cultura popular, comptant amb la participació de la Colla de Diables de Masquefa Pixafocs i Cagaspurnes, de la Colla Gegantera de Masquefa i la Colla de Ball de Bastons de Masquefa, així com de la Colla de Gegants i Grallers de La Beguda Alta. LEsbart Mitjacana de La Beguda Alta va fer una exhibició de balls tradicionals, i la Coral LAlzinar va interpretar dues cançons. 

La jornada va concloure amb la tradicional encesa de la Flama del Correllengua, a càrrec del Club Excursionista Anoia, i la lectura del Manifest per l’actor Esteve Roig. La Companyia Memory va tancar lacte amb lobra humorística “Perdó”, que tracta sobre la dificultat de mantenir el català en les converses. Així mateix, l’Alzinar Societat Recreativa i Cultural, l’ANC de Masquefa, la Societat Recreativa Unió Begudenca i el Centre de Recuperació d’Amfibis i Rèptils de Catalunya (CRARC) també han col·laborat  en les jornades. 

Adhesió de Masquefa al Correllengua 2024

El 23 de maig, lAjuntament de Masquefa va reafirmar el seu compromís amb la llengua catalana amb l’adhesió al Correllengua 2024 en sessió plenària. El gest reflecteix la voluntat de la vila per garantir que esdevingui la llengua vehicular i comuna de la nostra societat. Amb actes com aquests, Masquefa continua mantenint viva la memòria de figures il·lustres com M. Carme Junyent i promovent la cohesió i identitat de la vila.

Consulta l’àlbum fotogràfic de l’esdeveniment en aquest enllaç.