El debat ‘Dona, home / abans i ara’ va ser la novetat més destacada entre les activitats organitzades a Masquefa amb motiu del Dia Internacional de la Dona (8 de març) per reivindicar la igualtat d’oportunitats.

La iniciativa, que va tenir lloc a la Sala Polivalent, va obtenir una bona resposta per part dels vilatans i vilatanes. Hi van prendre part una quarantena de persones, majoritàriament dones però també homes.

Moderat pel director de Ràdio Masquefa, Darío Muhi, el debat va posar sobre la taula sis blocs temàtics que en algunes ocasions van aixecar certa polèmica: la maternitat i la paternitat, les feines de la casa, l’enamorament i la sexualitat, la igualtat en el món laboral, el respecte i els maltractaments, i l’educació dels fills i filles.

Els assistents van participar animadament en la sessió durant gairebé dues hores. Se’n van poder extreure moltes conclusions. Totes elles, però, poden resumir-se en una: malauradament encara queda molt camí a recórrer per arribar a la igualtat real entre homes i dones en molts àmbits de la vida.

A més del debat Masquefa va commemorar el Dia Internacional de la Dona amb altres activitats reivindicatives, lúdiques i formatives. Així, es van realitzar dues sessions a l’espai de debat Cafès amb Història (una sobre la vida quotidiana de la dona al llarg de la història, i una altra sobre els seus drets civils), es va celebrar un sopar amb ball a la Rogelio Rojo i es va fer un taller d’automaquillatge. A més, Masquef@ula va crear un blog temàtic sobre el Dia de la Dona i va obsequiar els usuaris que hi van deixar comentaris amb connexió gratuïta a Internet.

També l’Associació de Dones de Masquefa es va sumar a la iniciativa amb una setmana de portes obertes a les seves activitats. Així, tothom qui ho va voler va poder conèixer els diversos cursos i tallers que duen a terme.

Últims dies per veure l’exposició de l’Associació de Dones
D’altra banda, fins aquest divendres, 18 de març, pot visitar-se encara l’exposició amb els treballs que l’Associació de Dones elabora durant l’any. L’exposició es pot visitar a la biblioteca.