La Fàbrica Rogelio Rojo acollirà els dies 1 i 2 de desembre un variat programa d’activitats lúdiques i culturals per a tots els públics amb l’objectiu d’homenatjar el passat metal·lúrgic del municipi. 

Els dies 1 i 2 de desembre, l’Ajuntament organitza la sisena edició de la Festa de Sant Eloi, una celebració popular que té com a objectiu rememorar els orígens industrials de Masquefa. L’activitat es durà a terme a l’antiga Fàbrica Rogelio Rojo i comptarà amb un ampli i variat programa de propostes lúdico-culturals per a totes les edats. La festa s’organitza des de fa sis anys amb motiu de la festivitat de Sant Eloi, patró de la metal·lúrgia; activitat a la qual es van dedicar generacions i generacions de masquefins des de principis del segle XX.

Dissabte 1 de desembre

L’edició d’enguany de la Festa de Sant Eloi mantindrà l’essència que li ha permès en només sis anys fer-se un lloc destacat a la vila, a la vegada que incorporarà destacades novetats.

L’activitat arrencarà dissabte 1 de desembre -dia neuràlgic de la festivitat- a l’entorn de la Fàbrica Rogelio Rojo, un dels espais més emblemàtics i característics de la vila que ha estat escollit seu de la festa des del seu inici gràcies a la seva condició de testimoni d’excepció del procés d’industrialització que ha viscut Masquefa des de l’any 1922.

La jornada començarà a les 11 del matí amb una jornada de portes obertes al Centre d’Interpretació, una exposició de pintures a càrrec d’artistes locals i el Mercat de Sant Eloi. Al llarg del dia tampoc hi faltaran una mostra d’oficis, inflables, una mostra de torn i d’elaboració de càntirs, tallers i espectacles per als més menuts, una xaranga i un sopar de montaditos salats i dolços. I el concert gratuït de The Big Jamboree clourà a les 23 h. la inauguració de la festa.

Diumenge 2 de desembre

Diumenge 2 de desembre, darrer dia de la festivitat, el protagonisme l’agafaran, novament, des de primera hora del matí activitats com la jornada de portes obertes al Centre d’Interpretació, l’exposició de pintures a càrrec d’artistes locals i el Mercat de Sant Eloi; a més d’espectacles infantils, la presentació de la campanya de dinamització comercial ‘Jo compro a Masquefa. Jo compro a l’Anoia. I tu, per què?’ i una sessió de teatre amb la representació d’’A l’armari i al llit al primer crit’ a càrrec del grup de teatre Comediants de l’Ateneu Igualadí.

La Festa de Sant Eloi està organitzada per l’Ajuntament de Masquefa i compta amb la col·laboració de la Diputació de Barcelona, Masquefa Comerç i entitats locals, a qui el consistori agraeix la seva implicació.