Pere Regull i Xavier Boquete han participat d’una reunió de treball on s’han posat sobre la taula diverses qüestions d’interès local; entre elles, l’oposició al projecte d’ampliació de l’abocador de Can Mata.

Dijous 13 de desembre, Masquefa va rebre la visita del delegat del Govern de la Generalitat de Catalunya al Penedès, Pere Regull, en el marc de la ronda de contactes que Regull duu a terme amb els consells comarcals i els alcaldes per tal de recollir les reivindicacions locals i conèixer de primera mà els projectes de present i futur, els reptes i les necessitats dels municipis de la vegueria.

La trobada es va dur a terme al Despatx d’alcaldia on l’alcalde Xavier Boquete i altres membres del consistori van rebre oficialment el delegat del Govern i van participar d’una reunió de treball on es van posar sobre la taula diverses qüestions que impliquen directament el municipi.

Així, el batlle masquefí va traslladar a Pere Regull l’estat de les al·legacions presentades pels ajuntaments de Masquefa i Piera i el Consell Comarcal de l’Anoia per aturar el projecte d’ampliació de l’abocador de Can Mata. En aquest sentit, Boquete va assegurar que “el nostre territori ja en té prou d’instal·lacions d’aquest tipus. Des de la seva entrada en funcionament l’Anoia ja ha complert amb escreix la seva quota de solidaritat acollint fins a dos abocadors. Ara no és moment de plantejar-se un projecte d’ampliació, sinó de posar una data de tancament de l’espai perquè un altre territori n’assumeixi la funció”.

Durant la trobada, a més, també es van tractar temes com l’annexió de La Beguda Alta a Masquefa o la necessitat d’invertir en el desdoblament de la carretera B-224 i en el Quart Cinturó per tal de donar una sortida definitiva a l’ofegament econòmic progressiu que pateix l’Anoia sud, promocionar el potencial d’atracció empresarial i industrial que té la zona i eradicar sense més demora l’inadmissible risc al volant que suposa avui en dia circular per la B-224”.

La recepció va concloure amb la signatura del delegat al llibre d’honor de l’Ajuntament. Pere Regull, finalment, es va acomiadar de Masquefa passades les 12 del migdia tot agraint la invitació de l’Ajuntament i la seva hospitalitat.

Trobada institucional amb representants del Govern espanyol

Prèviament a la visita de Pere Regull, l’alcalde de Masquefa es va reunir dimarts 11 de desembre amb la subdelegada del Govern espanyol a Barcelona, Montserrat García, per tractar diversos temes d’interès municipal; entre ells, l’annexió de La Beguda Alta a Masquefa o el projecte de construcció del Quart Cinturó.