La nostra vila és un dels 20 municipis que ha rebut una bicicleta elèctrica de la Diputació de Barcelona que els serveis municipals utilitzaran per fer petits desplaçaments per Masquefa.

En l’acte d’entrega de la bici, que es va fer el dijous 22 d’octubre, hi va ser present el tercer tinent d’alcalde i regidor d’urbanisme, Enrique Gómez. Aquesta nova cessió s’emmarca en la línia estratègica de la Diputació per promocionar la mobilitat tova i en la política general d’eficiència energètica, que es manifesta a través del Pacte dels alcaldes i en la lluita contra el canvi climàtic. L’ús d’aquest tipus de vehicles elèctrics vol ser un exemple pels ciutadans de pacificació del trànsit, un descens de la contaminació acústica i de la contaminació atmosfèrica.

Compromís 2020

Ara fa un any l’Ajuntament de Masquefa va aprovar el Pla d’Acció per a l’Energia Sostenible (PAES). En aquest pla, el consistori es compromet a rebaixar les emissions de CO2 en més d’un 20% abans de l’any 2020. El document fa un inventari de les emissions de CO2 del municipi i defineix les actuacions necessàries per rebaixar el consum d’energia i les emissions de gasos d’efecte hivernacle. Actualment Masquefa ja es troba molt a prop d’aquest 20% i l’objectiu és aconseguir incrementar la xifra.