El rock i el heavy dels anys 80 van tornar a sonar amb tota la seva força dissabte a Masquefa. El motiu: la celebració del primer festival Cover Fest, que va reunir a l’antiga fàbrica Rogelio Rojo unes 300 persones.
 
La iniciativa, organitzada per la productora musical Rec Play Music, va comptar amb les actuacions de nou grups que es dediquen a versionar formacions clàssiques del rock-heavy de la dècada dels vuitanta.
 
Així, van pujar dalt l’escenari de la Rogelio Rojo els grups Tribune, On the Roads, Freak Theatre, Gran Reserva, Dossier, Duplex, Metall Orient, Ringeling Guitar i Dj Joan Pijuan. Al llarg de tot el dia, des de les 10 del matí i fins a la 1 de la matinada, els assistents al Cover Fest van poder viatjar a la dècada dels 80 transportats per les notes de les estridents guitarres elèctriques.
 
Paper reividicatiu
Però a més de fer reviure el heavy-rock, un gènere força oblidat, amb les actuacions d’aquestes nou formacions, el festival també va voler denunciar les dificultats amb què topen els grups barcelonins a l’hora de promocionar la seva música. El creador de la productora Rec Play Music, Claudio Ringeling, explicava que el monogràfic “vol denunciar la situació que viuen els grups de Barcelona, que no tenen cap plataforma de difusió ni cap suport”.
 
Per això Cover Fest va combinar les actuacions musicals amb la formació. Així, durant el matí es van fer tres cursos de formació professional: un de producció musical, un altre d’introducció a tècniques vocals del rock i un darrer de tècnic de guitarra. A més, es van fer diverses master class. El Cover Fest és l’únic festival de Catalunya que inclou una part de formació.