Masquefa viu les darreres hores com a Ciutat Gegantera. Aquest cap de setmana la Colla de Geganters i Grallers participarà en l’acte oficial de traspàs a Calella, Ciutat Gegantera 2013. Serà aleshores quan els geganters masquefins faran ballar per última vegada els gegants de Catalunya, el Treball i la Cultura, i els gegantons, en Pau i n’Alegria, abans de passar-ne el testimoni a la formació del Maresme.

Enrere quedaran 365 intensos i emotius dius en què Masquefa ha tingut l’honor de convertir-se en la capital del món geganter, promocionant arreu del país i també de l’estranger, amb una sortida a Brussel·les, aquesta tradició tan arrelada a casa nostra i a la nostra identitat. La colla anima els masquefins a acompanyar-la a Calella per gaudir d’un cap de setmana ple d’activitats geganteres. (Trobareu tota la informació a ciutatgegantera2013.blog.cat)

Un dels darrers actes que està vivint Masquefa com a Ciutat Gegantera és la visita de dues colles de Costa Rica. Les ‘Mascaradas’ Los Chapotes (de la localitat de Barva de Heredia) i Santana (de Santa Ana) es troben des de divendres passat a la nostra vila, en un intercanvi cultural amb els geganters, la resta d’entitats i el poble en què estan donant a conèixer la singularitat de la seva tradició gegantera.

Les dues colles de Costa Rica han participat en diverses activitats, com ara la sortida a Montserrat de l’Alzinar, un intercanvi amb els bastoners i diables, una visita històrico-cultural per Masquefa, una recepció institucional a l’Ajuntament, i visites al bosc i la masia de Can Massana i al CRARC. Dijous seran a Sant Sadurní d’Anoia i divendres, abans d’agafar les maletes per marxar, aniran a les escoles de Masquefa.

Les ‘Mascaradas’ Los Chapotes i Santana estaran a Catalunya durant aproximadament un mes. A més de Masquefa, faran estada a Calella, Badalona, Sant Celoni i la Llacuna.

La Ciutat Gegantera 2012 ha estat possible gràcies a la feina i dedicació de la Colla de Geganters i Grallers de Masquefa i els grallers i portadors de la Llacuna, que s’han desviscut per oferir-nos tot un any farcit d’activitats. També a la col·laboració de les administracions, el teixit associatiu i els comerços de Masquefa.