Masquefa s’ha adherit a la candidatura que ha engegat la Fundació Institut Català de la Cultura i la Cuina Gastronòmica perquè la cuina catalana sigui declarada Patrimoni Immaterial de la Humanitat per part de la Unesco (www.cuinacatalana.eu).

L’Ajuntament se suma a la campanya amb diverses accions. D’una banda, difondrà la iniciativa mitjançant la pàgina web municipal (www.masquefa.cat), on trobareu el logotip i l’accés a la campanya, i també en el màxim d’actes i esdeveniments que es facin al municipi, sobretot de caràcter gastronòmic, cultural i turístic.

D’altra banda, recollirà les adhesions dels vilatans i les entitats que hi vulguin donar suport. Amb aquest objectiu s’habilitarà un punt permanent de recollida de firmes a les dependències de l’Ajuntament (C/ Major, 93), a més d’altres punts puntuals en esdeveniments gastronòmics que se celebren durant l’any, com ara el concurs de crema catalana que es fa per Sant Josep, el Sopar de Faves de Sant Isidre, la Mostra de Cuina de la Festa Major i la fira de tastets de la Festa del Raïm. També els restaurants que ho desitgin podran recopilar adhesions habilitant els seus propis punts de recollida de signatures en els establiments.

Tots aquests compromisos, així com la informació de la candidatura, es recullen en la moció d’adhesió que l’Ajuntament va aprovar en el darrer ple municipal ordinari. (Cliqueu aquí per a consultar-la).

Els promotors de la campanya ‘Cuina Catalana Patrimoni de la Humanitat, Candidatura Unesco 2014’ s’han fixat el repte d’aconseguir un milió d’adhesions perquè aquest organisme internacional acabi atorgant a la cuina tradicional catalana la consideració de Patrimoni Cultural Immaterial de la Humanitat.