Masquefa també diu prou a la violència masclista. L’Ajuntament se suma al Dia Internacional de l’Eliminació de la Violència envers les Dones amb diverses accions.

D’una banda, el ple municipal s’adhereix al manifest que ha impulsat l’Institut Català de les Dones i que han elaborat conjuntament les administracions i la societat civil. El manifest es pot trobar a totes les dependències municipals.

En el manifest de l’Institut Català de les Dones, les administracions i la societat civil mostren el seu “enèrgic rebuig” a la violència masclista i expressen “fermament i amb claredat la voluntat i la intenció de seguir treballant fins a eradicar-la”.

El text recorda que “la societat catalana ha avançat” en la lluita contra la violència envers les dones, al mateix temps que subratlla la necessitat de continuar fent-ho perquè “la violència masclista té les arrels en models i estereotips que rauen en l’imaginari col·lectiu”. Per això, “la única manera d’aconseguir una societat sense violència és fer una aposta clara per les polítiques d’igualtat que permetran a dones i homes concebre un pacte social i democràtic basat en el respecte, l’equitat i la justícia social”.

Els signants del document afirmen que cal fer un esforç per aproximar els serveis i recursos d’atenció a les víctimes que s’han aconseguit crear els darrers anys “a les dones i també a la societat en general perquè en facin ús sempre que ho consideri escaient”.

Per això és necessari “posar en marxa tots els mecanismes per tal que tothom sàpiga on pot adreçar-se en cas de detectar una possible situació de violència masclista i poder actuar així de manera preventiva”, ja que “tota la societat, i molt especialment l’entorn més proper a les dones, juga un paper fonamental en la detecció i prevenció de possibles episodis de violència”.

Llaços solidaris
D’altra banda, durant tota aquesta setmana es repartiran a l’Ajuntament, al Centre Tecnològic Comunitari, al Casal de Joves i a la Secció d’Institut llaços violetes en senyal de suport a les víctimes de la violència de gènere.

A més, al jardí del CTC s’ha instal·lat una gran pancarta per sensibilitzar els ciutadans de la necessitat de posar fi a aquesta autèntica xacra social.