Des del dimarts 9 fins al diumenge 14 de juny,  la Xarxa d’Arxius Municipals i l’Arxiu General de la Diputació de Barcelona programen un ampli ventall d’activitats en línia. Es poden consultar en aquest enllaç.

El 9 de juny se celebra el Dia Internacional dels Arxius, coincidint amb la data de la fundació del Consell Internacional d’Arxius, l’any 1948. Al voltant d’aquesta efemèride té lloc la Setmana Internacional dels Arxius del 8 al 14 de juny, amb el lema «Potenciar la Societat del Coneixement», un conjunt d’actes organitzats per l’Arxiu General de la Diputació de Barcelona i la Xarxa d’Arxius Municipals que coordina l’Oficina de Patrimoni Cultural de l’Àrea de Cultura.

Masquefa participa a partir del dimarts 9 de juny en l’exposició virtual “Quan anàvem a estudi”, una mostra de documentació d’arxiu d’ajuntaments de la província de Barcelona, formada per 118 documents procedents de 47 arxius municipals.  En el cas de Masquefa, es mostrarà una carta de l’any 1945 en què el mestre municipal sol·licita un ajut econòmic a l’Ajuntament. Aquesta exposició virtual ofereix una panoràmica de la vida escolar dels mestres i els seus alumnes així com també la seva gestió municipal, que abasta des de mitjans del segle XIX fins al franquisme, gairebé 125 anys amb etapes de la història tan diferents com la Mancomunitat, la Segona República, la Guerra Civil, la Postguerra i la Dictadura del General Franco. Per consultar més detalls i veure el vídeo promocional, podeu consultar aquest enllaç.

Enguany, davant la situació excepcional provocada per la Covid-19, els arxius catalans s’han unit per proposar una jornada diferent en la qual s’ha marcat com a objectiu fer protagonista els usuaris i les usuàries mitjançant una campanya virtual amb una proposta de difusió diferent que vol mostrar la cara més personal dels arxius. Per a més informació sobre totes les activitats virtuals que es proposen des de la Xarxa d’Arxius Municipals i l’Arxiu General de Diputació, podeu visitar el portal www.diba.cat/es/web/setmana-dels-arxius.