La iniciativa permetrà al consistori fer front de forma coordinada als quatre principals factors de risc en matèria de salut que afecten a la població: l’alimentació no saludable, el sedentarisme, l’alcohol i el tabac. Consulta aquí la presentació del projecte.

L’Ajuntament de Masquefa va aprovar durant el Ple municipal ordinari del mes de març l’adhesió del municipi a l’Estratègia de Promoció de la Salut i Prevenció (EPSP) en el Sistema Nacional de Salut (SNS), una iniciativa impulsada l’any 2013 pel Ministeri de Sanitat, Serveis Socials i Igualtat que té com a objectiu promoure els hàbits saludables i la prevenció de forma coordinada amb les diferents administracions, sectors i agents implicats.

L’adhesió a l’Estratègia EPSP permetrà al municipi fer front de forma coordinada als quatre principals factors de risc en matèria de salut que afecten a la població: l’alimentació no saludable, el sedentarisme, l’alcohol i el tabac.

A més, el compromís adoptat per Masquefa també va acompanyat de la constitució al municipi d’una mesa de coordinació intersectorial i l’elaboració d’un mapa de salut online –que actualment es troba en fase de confecció- que permetrà identificar els recursos comunitaris que poden ser usats tant pels ciutadans com pels professionals de la salut per millorar la qualitat de vida de les persones que viuen a Masquefa.

Elena Fernández, regidora de Salut Pública, assegura que “estem convençuts que aquesta estratègia suposarà un avenç significatiu en matèria de salut al nostre poble. El nostre objectiu és fer de Masquefa un poble on els veïns i les famílies puguin aconseguir el seu màxim potencial de desenvolupament, salut, benestar i autonomia”.