El Ple de Masquefa va aprovar en la darrera sessió dues mocions promogudes per l’Associació de Municipis per la Independència i presentades conjuntament pels grups municipals de CiU, PM (PSC-APM) i ERC que donen suport al dret a decidir i a la cadena humana que l’Onze de Setembre vinent travessarà Catalunya de nord a sud.

Ambdues mocions es van aprovar amb els vots a favor de Convergència i Unió, Progrés Municipal (PSC-APM) i Esquerra, i els vots en contra del Partit Popular i Força Masquefa.

En el primer text L’Ajuntament s’adhereix al Pacte Nacional pel Dret a Decidir que es va constituir el 26 de juny al Parlament de Catalunya, una cimera que vol facilitar la participació de la societat civil en el procés cap a la celebració d’una consulta sobre el futur polític de Catalunya. En la constitució hi van ser presents una quarantena de persones en representació de partits polítics, associacions municipalistes i entitats culturals, cíviques, ciutadanes, empresarials i sindicals.

L’Ajuntament es compromet a promoure que les entitats, associacions i agents econòmics se sumin al procés democràtic de l’exercici al dret a decidir i a la celebració d’una consulta, “davant l’actual situació de bloqueig polític, financer, social, cultural i lingüístic de Catalunya en el si de l’Estat Espanyol”.

En la segona moció el Consistori mostra el seu suport a la Via Catalana cap a la Independència que l’Assemblea Nacional Catalana, l’Associació de Municipis per la Independència i altres entitats organitzaran per a la Diada, i es compromet a fer compatible la cadena humana amb els actes previstos l’Onze de Setembre a Masquefa, a motivar la participació de les figures de cultura popular de la vila, i a autoritzar els voluntaris de Protecció Civil a que s’hi puguin adherir.