La Casa de la Vila lluirà durant aquesta setmana la bandera LGTBI i l’Ajuntament organitzarà pròximament amb la Diputació de Barcelona un taller obert a tota la població.

Aquest 17 de maig l’Ajuntament de Masquefa se suma a la commemoració del Dia Internacional contra la LGTBIfòbia.

El 17 de maig de 1990 l’Assemblea General de l’Organització Mundial de la Salut (OMS) va eliminar l’homosexualitat femenina i masculina de la llista de malalties mentals. En commemoració d’aquesta efemèride, cada any, el dia 17 de maig se celebra el Dia Internacional contra la LGTBIfòbia: l’homofòbia, que d’acord amb Nacions Unides inclou la lesbofòbia, i la bifòbia -, la transfòbia i la interfòbia.

L’objectiu d’aquesta jornada és sensibilitzar la societat contra la discriminació del col·lectiu LGTBI a través de la informació, reflexió, reivindicació i denúncia contra les agressions físiques, psicològiques, intel·lectuals i morals de les persones per raó d’orientació sexual, identitat o expressió de gènere.

L’Ajuntament de Masquefa dona suport a aquesta jornada per garantir el dret a la igualtat i la no-discriminació per motius d’orientació sexual i identitat o expressió de gènere, i promoure que es pugui viure la diversitat afectiva i sexual en plena llibertat.

Per tot plegat, al llarg d’aquesta setmana la bandera LGTBI presidirà el balcó de l’edifici de l’Ajuntament. I en les properes setmanes, amb el suport de la Diputació de Barcelona, el consistori impulsarà el taller: “Prevenció de la LGTBIfòbia – I QUÈ EN PODEM FER?”.

Es tracta d’una activitat, oberta a tota la població, de sensibilització, prevenció, detecció i intervenció contra l’LGTBIfòbia amb una metodologia participativa, dinàmica i interactiva al voltant del fenomen on ens preguntem i reflexionem, entre moltes d’altres qüestions i a través dels continguts i dinàmiques, què és?, què suposa?, què sentim i com actuem?, i què pot fer la ciutadania individual i col·lectivament?; a càrrec de l’Observatori Contra l’Homofòbia. Properament s’obriran inscripcions.