La façana de l’Ajuntament llueix aquest 17 de maig la bandera LGTBIQ+. 

Aquest 17 de maig l’Ajuntament de Masquefa se suma a la commemoració del Dia Internacional contra la LGTBIQ+fòbia.

El 17 de maig de 1990 l’Assemblea General de l’Organització Mundial de la Salut (OMS) va eliminar l’homosexualitat femenina i masculina de la llista de malalties mentals. En commemoració d’aquesta efemèride, cada any, el dia 17 de maig se celebra el Dia Internacional contra la LGTBIQ+fòbia: l’homofòbia, que d’acord amb Nacions Unides inclou la lesbofòbia, i la bifòbia -, la transfòbia i la interfòbia.

L’objectiu d’aquesta jornada és sensibilitzar la societat contra la discriminació del col·lectiu LGTBIQ+a través de la informació, reflexió, reivindicació i denúncia contra les agressions físiques, psicològiques, intel·lectuals i morals de les persones per raó d’orientació sexual, identitat o expressió de gènere.

L’Ajuntament de Masquefa dona suport a aquesta jornada per garantir el dret a la igualtat i la no-discriminació per motius d’orientació sexual i identitat o expressió de gènere, i promoure que es pugui viure la diversitat afectiva i sexual en plena llibertat.

Però… i la “I”? Sabem què significa realment?

La “I” de les sigles representa a les persones Intersexuals. Les persones Intersexuals són aquelles que neixen amb característiques sexuals que no es corresponen totalment amb les expectatives socials o mèdiques sobre el que significa ser “un home” o “una dona”. Això pot incloure una combinació de característiques biològiques, com ara genitals, cromosomes, hormones i altres característiques sexuals secundàries.

Per això, des del Consell Comarcal de l’Anoia comparteixen aquest vídeo de Camino Baró, una persona amb aquesta condició que explica molt bé què significa ser una persona Intersexual.