La bandera LGTBIQ+ presideix la façana de l’Ajuntament i aquest pròxim 30 de juny s’organitzarà el taller “Prevenció de la LGTBIfòbia. I què en podem fer”.

Aquest dimarts 28 de juny se celebra el Dia Internacional de l’Orgull LGTBIQ+, una jornada dedicada a visibilitzar i demanar la plena igualtat jurídica i social d’aquest col·lectiu i lluitar contra la discriminació i els abusos patits.

I a Masquefa el 28-J es commemora amb dues propostes d’àmbit local:

  • Durant la setmana del 28 de juny, la bandera LGTBIQ+presidirà la façana de l’edifici de l’Ajuntament.
  • El dijous 30 de juny s’organitzarà el taller de sensibilització, prevenció, detecció i intervenció contra la LGTBIfòbia titulat “Prevenció de la LGTBIfòbia. I què en podem fer”, de la mà de la Regidoria d’Igualtat de l’Ajuntament i amb la col·laboració de la Diputació de Barcelona. La sessió tindrà lloc de 18 a 20 h a la Biblioteca de Masquefa i per a participar-hi cal enviar un correu electrònic a l’adreça a igualtat@masquefa.net o trucar al telèfon 93 772 50 30 (ext. 8), indicant el nombre de persones que hi assistiran.

Dia Internacional de l’Orgull LGTBIQ+

El 28 de juny, Dia Internacional de l’Orgull LGBTI, és una jornada festiva i reivindicativa per la igualtat jurídica i social, i la tolerància per la diversitat sexual i de gènere.

La festa commemora els fets del 28 de juny de 1969 a Stonewall, Nova York, arran d’una batuda de la policia en un bar gai que va acabar amb detencions i ferits greus. La reacció de suport a les persones agredides va ser immediata: milers d’homosexuals, transsexuals i simpatitzants es van manifestar, i això va marcar l’inici de l’activisme homosexual.

En poc temps es van fundar organitzacions que defensaven els drets dels col·lectius LGTBIQ+. El 28 de juny de 1970 va tenir lloc la primera marxa de l’orgull gai a Nova York i Los Angeles per commemorar l’aniversari d’aquests altercats.

Altres ciutats van imitar la iniciativa i actualment el Dia per l’Alliberament LGTBIQ+ se celebra arreu del món amb activitats lúdiques i acolorides, marxes festives en què abunden les carrosses, les disfresses i la música al carrer, i predominen els tradicionals símbols de l’orgull gai: els triangles roses i la bandera amb els colors de l’arc de Sant Martí.

Des d’aleshores, s’han fet molts passos endavant i Catalunya ha liderat aquest avenç reconeixent els seus drets amb l’aprovació de la Llei 11/2014, del 10 d’octubre. Per la seva banda, l’Agenda 2030 de les Nacions Unides i l’ODS 10 recorden la necessitat de garantir la igualtat d’oportunitats i reduir la desigualtat dels resultats, també eliminant les lleis, polítiques i pràctiques discriminatòries i promovent legislació, polítiques i mesures adequades a aquest efecte.

Des de l’Ajuntament de Masquefa es dona suport a aquesta jornada per garantir el dret a la igualtat i la no discriminació per motius d’orientació sexual i identitat o expressió de gènere i promoure que es pugui viure la diversitat afectiva i sexual en plena llibertat.