El 23 d’octubre el CAP de Masquefa acollirà la xerrada “Lactància i salut oral”; i el dia 25, la conferència “Lactància i ergonomia”. Per a assistir-hi cal inscriure’s del 9 al 20 d’octubre a salut@masquefa.net.

Del 23 al 27 d’octubre se celebrarà la Setmana Mundial de la Lactància Materna (SMLM), un esdeveniment organitzat per la Fundació Hospital Sant Joan de Déu de Martorell –juntament amb l’ASSIR Baix Llobregat Nord – Atenció Primària Metropolitana Sud i el banc de llet materna, i amb el suport dels ajuntaments del Baix Llobregat Nord- amb l’objectiu de promoure la importància de la lactància materna i brindar informació i suport a les mares i famílies en relació amb aquest tema tan rellevant per a la salut i el benestar dels més petits.

Així, durant aquesta setmana es duran a terme en diferents municipis del Baix Llobregat Nord una sèrie de xerrades i tallers que aborden diversos aspectes relacionats amb la lactància materna. A més, també s’organitzarà, com cada any, un Concurs fotogràfic i un Concurs de dibuix oberts a tota la població (les bases d’aquestes certàmens i de totes les activitats que es duran a terme al Baix Llobregat Nord es poden consultar aquí).

Pel que fa a Masquefa, el nostre municipi se suma enguany a aquesta iniciativa acollint dues activitats a l’Aula d’Educació Sanitària del CAP Masquefa:

  • Dilluns 23 d’octubre (de 10 a 11 h): xerrada – taller “Lactància i salut oral”, a càrrec de Laura García (higienista bucodental). Xerrada sobre els canvis que es poden produir en la salut oral durant l’embaràs. Donar recomanacions i cures especials per assegurar la salut bucodental adequada durant els mesos d’embaràs i després del part, tant de la mare com del nounat.
  • Dimecres 25 d’octubre (de 15.15 a 16.15 h): xerradaLactància i Ergonomia”, a càrrec de Marta Isart (fisioterapeuta). Com evitar lesions de la mare mentre alletem al nadó.

Per a participar en ambdues activitats cal inscriure’s prèviament del 9 al 20 d’octubre enviant un correu electrònic a l’adreça salut@masquefa.net, indicant el nom i cognoms, telèfon, correu electrònic i nom de l’activitat.

Tota la informació sobre la Setmana Mundial de la Lactància Materna i les diferents activitats que s’organitzaran als municipis del Baix Llobregat Nord -obertes a tothom- es pot consultar en aquest enllaç. La inauguració de la SMLM se celebrarà el pròxim diumenge 22 d’octubre, de 10 a 13.30 h, a l’auditori i parc del Centre Polivalent (Rebato) d’Abrera amb una jornada plena d’activitats.