Masquefa se suma aquest any a la Setmana Europea de l’Energia Sostenible, una iniciativa que anualment organitza la Comissió Europea amb la col·laboració de diverses institucions amb l’objectiu de conscienciar la ciutadania de la necessitat de millorar la gestió energètica i afavorir el canvi d’hàbits en el consum energètic.

El programa organitzat per l’Ajuntament, amb la col·laboració de la Diputació de Barcelona, inclou tres activitats. D’una banda, aquest dijous 5 de juny –coincidint amb el Dia Mundial del Medi Ambient- els infants i els seus familiars podran gaudir de l’obra de teatre ‘Un conte amb energia’, que es representarà, a les 6 de la tarda, a la plaça de davant de la Biblioteca. A més, de les 5 a les 7 de la tarda, al pati de La Fàbrica Rogelio Rojo, hi haurà un inflable per als infants, un taller infantil i un berenar popular.

D’altra banda, la setmana que ve, del 9 al 14 de juny, la Biblioteca acollirà una exposició sobre el PAES, el Pacte d’Alcaldes i Alcaldesses per l’Energia Sostenible. El PAES és una iniciativa de la Unió Europea contra el canvi climàtic i a favor de l’estalvi i l’eficiència energètica, que compta ja amb 5.500 adhesions d’ens locals, majoritàriament d’Europa, entre les quals l’Ajuntament de Masquefa. Arran de l’adhesió al Pacte, s’està elaborant un Pla d’Acció per a l’Energia Sostenible (PAES), que fa un inventari de les emissions de CO2 del municipi i que definirà les actuacions necessàries per rebaixar el consum d’energia i les emissions de gasos d’efecte hivernacle.

Finalment, el dijous 12 de juny es farà a la Biblioteca una xerrada sobre economia domèstica. Anirà a càrrec de tècnics de la Diputació de Barcelona i s’hi donaran a conèixer els avantatges i inconvenients de les diferents ofertes de subministraments d’energia per a les llars. També s’analitzaran les diverses tipologies de factures i es resoldran els dubtes dels assistents, per exemple en qüestions relacionades amb els vincles contractuals amb les companyies per tal d’evitar possibles enganys.

Concurs fotogràfic ‘Engega l’estalvi energètic’
D’altra banda, amb motiu de la Setmana Europea de l’Energia Sostenible, la Generalitat de Catalunya organitza un concurs fotogràfic sobre l’estalvi energètic i les energies renovables. El termini està obert fins el proper 30 de juliol. Les fotografies hauran d’estar fetes a Catalunya i incloure un element identificable amb l’energia eficient i sostenible. S’hauran de publicar amb l’etiqueta #Apago #Engego i #EUSEW14 a la xarxa Instagram.