L’Ajuntament convida els veïns a sumar-se a l’iniciativa mundial “El desafiament de les màscares” contra la contaminació de l’aire, fent-se una fotografia amb el nas i la boca tapats i compartint-la a les xarxes socials amb l’etiqueta #SinContaminaciónDelAire.

Masquefa s’adherirà el pròxim 5 de juny, un any més, a la celebració del Dia Mundial del Medi Ambient (DMMA); una jornada dedicada a alertar sobre la degradació ambiental i donar a conèixer les necessitats de preservar i millorar el medi ambient, i que enguany també coincidirà amb l’organització a Masquefa, l’1 de juny, de la Fira de la Infància i la Joventut.

La lluita contra la contaminació de l’aire, protagonista de l’edició de 2019

Enguany, amb l’objectiu de seguir fent avançar el poble en termes de sostenibilitat i eficiència energètica, la vila se suma a aquesta commemoració donant suport a la iniciativa “El desafiament de les màscares”; que convida a tota la població a fer-se una fotografia amb el nas i la boca tapats i compartir-la a les xarxes socials amb l’etiqueta #SinContaminaciónDelAire per tal d’unir-se a la lluita contra la contaminació de l’aire, conscienciar sobre la importància d’un planeta sense contaminació de l’aire i reflexionar sobre els canvis que cal dur a terme en el dia a dia per a reduir la contaminació atmosfèrica i l’emissió de gasos d’efecte hivernacle (GEH).

La primera fase de la iniciativa tindrà lloc del 24 de maig al 4 de juny i convida a la població a:

  • Publicar una imatge o un vídeo d’un mateix utilitzant una màscara o protecció a la boca i nas anunciant un compromís per un planeta #SinContaminaciónDelAire.
  • Compartir la imatge a les xarxes socials.
  • Etiquetar tres persones, companyies o organitzacions i desafiar-les a fer el mateix.
  • Utilitzar les etiquetes #DíaMundialDelMedioAmbiente i #SinContaminaciónDelAire a les publicacions a les xarxes socials; i mencionar els comptes @onumedioambiente a Instagram o @ONUMedioAmb a Twitter.

I la segona fase de la iniciativa tindrà lloc el 5 de maig:

  • Publica una imatge o un vídeo complint el teu compromís en el Diaa Mundial del Medi Ambient.
  • Anima els teus amics a participar als esdeveniments del Dia Mundial del Medi Ambient.
  • Utilitza les etiquetes #DíaMundialDelMedioAmbiente i #SinContaminaciónDelAire a les publicacions a les xarxes socials; i mencionar els comptes @onumedioambiente a Instagram o @ONUMedioAmb a Twitter.

El Dia Mundial del Medi Ambient 2019, a més, instarà els governs, la indústria, les comunitats i els individus a tot el món a unir-se per explorar les solucions a aquest problema global a través de les energies renovables i les tecnologies sostenibles. En aquest sentit, s’estima que un 92% dels habitants del món no respira aire net, i que la contaminació per ozó a nivell de terra reduirà el rendiment dels cultius bàsics 26% el 2030.