L’Ajuntament ha commemorat la diada avui dimecres 28 de juny amb la lectura d’un manifest. Llegeix aquí el manifest reivindicatiu.

Avui dimecres 28 de juny, l’Ajuntament de Masquefa ha mostrat el seu suport públic al col·lectiu LGTBI coincidint amb el Dia per l’Alliberament de lesbianes, gais, trans, bisexuals i intersexuals.

Amb l’objectiu de donar visibilitat a LGBTI, seguir trencant estereotips vers les persones que formen part d’aquest col·lectiu i sumar esforços per aconseguir la plena llibertat i el ple respecte als seus drets, l’Ajuntament ha organitzat avui dimecres dia 28 a primera hora del matí un acte reivindicatiu davant de l’edifici de Ràdio Masquefa. A les 09:30 h., s’ha llegit un manifest al costat d’un pas de zebra pintat amb els colors de l’Arc de Sant Martí i decorat especialment per a l’ocasió. A més, l’emissora de ràdio municipal se suma a la diada amb l’emissió de continguts especials.

El Dia de l’Orgull Lesbià, Gai, Trans, Bisexual i Intersexual es commemoren els fets del 28 de juny de 1969 a la ciutat de Nova York, coneguda com la revolta Stonewall, on per primera vegada es va denunciar la vulneració de drets i la repressió social contra les persones LGTBI. Aquests fets van propiciar que s’escollís aquest dia per commemorar, reivindicar i reconèixer tant la diversitat en l’orientació afectiva i sexual com en la identitat i expressió de gènere.