El 20 de novembre se celebra el Dia Universal dels Drets de l’Infant, en commemoració de la signatura, el 20 de novembre de 1.989, de la Declaració dels Drets de l’Infant, trenta anys després de la Declaració Universal dels Drets Humans. El compliment d’aquests drets obliga els estats a adaptar les seves lleis en favor de la defensa del benestar dels nens i nenes.

Però que aquests drets s’acompleixin depèn que siguin coneguts per tothom. Conscients de la responsabilitat que tots tenim de difondre els drets dels més petits, Masquefa cada any organitza pel 20-N un dia de celebració i reivindicació. L’objectiu és difondre entre els vilatans i vilatanes, petits i grans, els drets i els compromisos de tots els infants.

Aquest any l’Ajuntament ha organitzat, per al divendres 18 de novembre, una sessió de contes i tallers per donar a conèixer els drets dels nens i nenes. L’acte tindrà lloc a la Sala d’Actes de la Biblioteca Municipal, de 5 a 7 de la tarda.

1 de cada 4 menors catalans és pobre
Podem pensar que en el nostre país els Drets de l’Infant estan plenament consolidats. Sovint, quan parlem de la necessitat que es compleixin, fem referència a d’altres països. Però res més lluny de la realitat. No oblidem que, especialment en l’actual context de crisi econòmica en què ens trobem, un dels col·lectius més desprotegits són els infants. Segons dades extretes de la Taula d’Entitats del Tercer Sector Social de Catalunya, 1 de cada 4 menors catalans és pobre, i 4 de cada 10 joves entre 16 i 24 anys està en situació d’atur.

Per tant, els nostres nens i nenes, i els nostres joves, també necessiten que, malgrat aquesta conjuntura econòmica, es respectin i es garanteixin tots els seus drets.