Els tallers didàctics i una sortida familiar en bicicleta, protagonistes de l’edició d’enguany d’aquesta celebració que busca fomentar la sostenibilitat entre la població.

Aquest passat cap de setmana Masquefa ha celebrat, un any més, el Dia Mundial del Medi Ambient i la Setmana de l’Energia. A fi de continuar treballant en benefici d’un municipi cada cop més a prop de l’excel·lència en termes de sostenibilitat i cura de l’entorn, l’Ajuntament va organitzar  dissabte una jornada farcida d’activitats lúdiques per a totes les edats, amb el foment de la sostenibilitat com a denominador comú.

El programa va començar a les cinc de la tarda al pati del recinte Rogelio Rojo amb un seguit de tallers i activitats didàctiques. N’hi havia per a tots els gustos: un taller de mecànica de bicicletes, una exposició de cuina solar, un taller per aprendre a construir molinets de vent, un joc de l’energia, una prova de bicicleta elèctrica, un taller de sabó artesanal… Tampoc va faltar a la cita l’Agrupació de Defensa Forestal de Masquefa, que va muntar una petita parada orientada a donar a conèixer la seva tasca. I per als interessats en la història, es va aprofitar l’oportunitat per obrir les portes del Centre d’Interpretació de la Fàbrica Rogelio Rojo, que explica la història d’aquesta antiga fàbrica del sector metal·lúrgic que va revolucionar l’economia de la vila.

Prop de les sis la tarda els passejants van poder complementar la seva visita, a més, amb un deliciós berenar a base de xocolata amb xurros. I ja a les set, un grup de persones, incloent famílies amb nens, van participar en una breu però bonica sortida col·lectiva en bicicleta que va servir per contribuir a conscienciar i sensibilitzar els participants de la importància i necessitat d’introduir els mitjans de transport sostenibles en els nostres desplaçaments diaris per tal de reduir les emissions de CO2.

Des de l’Ajuntament es dóna les gràcies a la Diputació de Barcelona i l’ICAEN per la seva col·laboració, sense la qual no hauria estat possible la celebració de totes aquestes activitats. També es convida els veïns de Masquefa a seguir remant plegats per un municipi cada cop més sostenible i respectuós amb el medi ambient.