El municipi commemora aquest cap de setmana l’11 de Setembre amb l’actuació destacada del grup vocal Quartet Mèlt i un complet programa d’activitats lúdiques, culturals i reivindicatives organitzades per entitats locals i per l’Ajuntament

 


 

Els actes de celebració de la Diada Nacional de Catalunya tindran lloc al llarg de dissabte 10 de setembre i arrencaran amb la 5a edició de la Marxa de Torxes per la Independència, organitzada per la Comissió 11 de Setembre. El tret de sortida el donarà una concentració d’estelades a la plaça de l’Estació (19h) i el seguirà una xerrada sobre La Bressola, a partir de les 8 del vespre, dedicada a explicar la tasca que duu a terme aquesta associació cultural a les comarques de la Catalunya Nord. Entrada ja la nit, l’activitat prosseguirà amb la lectura pública d’un manifest (21:30 h), la ballada dels Gegants i Bastoners i la cremada dels Diables (21:40h). El moment àlgid de la jornada es produirà, però, a partir de les 10 de la nit amb l’encesa de les torxes i l’inici oficial de la Marxa per la Independència. Enguany el recorregut arrencarà al passatge dels Bastoners i transcorrerà pels carrers Montserrat, Major, la plaça Muriel Casals, Rogelio Rojo, avinguda de Catalunya i Xic de l’Anyé. En el darrer tram, la marxa reprendrà el camí, novament, pels carrers Major i Montserrat i clourà al passatge dels Bastoners cap als volts de les 11 de la nit. Un cop finalitzat el recorregut, la 5a edició de la Marxa de Torxes per la Independència posarà el punt i final amb un concert de música tradicional i popular a càrrec del grup Crescendo i el cantant Ramon Gual (23h).

 


 

Entre els actes de commemoració de la Diada enguany no hi faltarà, tampoc, la tradicional ofrena de flors al Passeig Onze de Setembre, prevista per dissabte dia 10 a tres quarts de nou del vespre. Aquells que ho desitgin, a més, també podran dipositar flors al monument a títol personal.
 

Mentrestant, la gran novetat de la celebració de la Diada Nacional de Catalunya d’aquest 2016 serà en clau musical. I és que enguany, en el marc de la commemoració de l’11 de Setembre, el reconegut grup vocal Quartet Mèlt, guanyador de la darrera edició del programa Oh Happy Day de TV3, actuarà en concert en directe a Masquefa. L’actuació arrencarà a un quart de 10 de la nit i comptarà amb la col•laboració especial de diversos vilatans. I un cop finalitzi l’actuació musical, el tradicional cant de l’himne de Els Segadors servirà com a acte de cloenda de la commemoració de la Diada d’enguany. Els assistents al concert, a més, podran gaudir de coca i cava de producció local.