El pioner projecte de l’Ajuntament Masquefa Sense Fils va ser guardonat divendres a la nit amb el Premi Innova a la millor iniciativa informativa en format digital de la Diputació de Barcelona, dotat amb 12.000 euros. Es tracta d’un dels Premis de la Comunicació Local que la Diputació atorga anualment. En aquesta ocasió els guardons van lliurar-se al teatre Àtrium de Viladecans en una nova edició, la 29a, de la festa de la comunicació local.

Internet a l’abast de tothom

Masquefa Sense Fils vol posar Internet i les noves tecnologies a l’abast de tothom i ha consistit en la instal·lació a tot el terme municipal (tant al centre urbà com a les urbanitzacions) d’una xarxa wifi que permet als vilatans i vilatanes, les empreses i els emprenedors gaudir d’Internet i altres serveis des de casa, l’oficina o des de qualsevol punt de l’exterior amb l’ordinador portàtil, el telèfon mòbil o la PDA. A més, s’hi poden connectar a preus realment assequibles (que van dels 7 als 20 euros, en funció de les necessitats) ja que el mateix Ajuntament fa de proveidor del servei.

L’alcalde de Masquefa, Xavier Boquete, en representació de la delegació de l’Ajuntament que es va desplaçar fins a Viladecans, va ser l’encarregat de pujar a l’escenari a recollir el guardó. Boquete va recordar que Masquefa Sense Fils, que ara ofereix servei a tota la vila, té els seus orígens en un projecte embrionari de l’any 2002 que ara s’ha consolidat.

El jurat va escollir guanyador Masquefa Sense Fils entre les cinc propostes que havien estat preseleccionats com a finalistes: el projecte TVIP de l’Ajuntament del Prat del Llobregat, el Servei Infoline de Sant Feliu de Llobregat, la iniciativa “La Patum a les xarxes socials” de Ràdio Berga, i la pàgina web de l’Ajuntament de Barberà del Vallès.

A més dels Premis Innova, els Premis de la Comunicació Local de la Diputació de Barcelona consten també d’altres apartats. Així, el Premi l’Arrel de butlletins municipals va ser per a ‘La Veu de Montcada’ de l’Ajuntament deMontcada i Reixac; el Rosalia Rovira al millor programa de ràdio municipal a ‘Paraulofòbia’, de Ràdio Mataró; el nou Premi Diputació a un programa de ràdio municipal a nivell estatal per ‘De Este a Oeste’, de les Emissores Municipals d’Andalusia, i el Miramar de televisions locals ha estat per ‘Esport Base’, de Televisió de Lleida.

A més, el Tassis-Torrent de premsa local i comarcal a la Millor iniciativa periodística ha sigut per ‘L’Extra’, publicació de les comarques del Baix i Alt Penedès, el Garraf, l’Anoia i el Baix Llobregat Nord. Finalment, el Tasis-Torrent al millor treball periodístic ha estat entregat a una ‘Sèrie d’articles sobre la integració dels nouvinguts als barris de BCN’, de Jesús Martínez, publicat a ‘La Veu del Carrer’, de la Federació d’AA.VV de Barcelona.

Cadascun dels premis estava dotat amb 12.000 euros, i s’hi havíen presentat 153 candidatures.
 

Homenatge al periodista Josep Pernau

A més, el premi d’Honor de la Comunicació va ser per al veterà periodista Josep Pernau, que el va rebre de mans del president de la Diputació, Antoni Fogué.