El concert de l’Orquestra d’Acordions de Barcelona (OCAB) encetarà aquest diumenge, 8 de març, la segona temporada del cicle ‘Masquefa sona bé’ (Msbé15). Fundada per Pepita Sellés l’any 1948, l’OCAB ha realitzat actuacions arreu de Catalunya i d’Espanya i ha fet diverses gires per l’estranger, en països com França, Portugal, Alemanya, Suïssa o Rússia.

L’orquestra té diversos enregistraments que comprenen un amplíssim ventall d’obres d’èpoques, àmbits geogràfics i estils molt diversos. En el decurs dels anys, la fidelitat d’interpretació li ha proporcionat notables èxits. Se la considera una orquestra excepcional i de prestigi en el seu camp. Actualment està dirigida per Jesús Otero.

‘Masquefa sona bé’ és un cicle de música estable que vol presentar diverses maneres d’interpretar-la. S’hi podran escoltar diferents estils, representats per formacions i intèrprets de caires variats. En aquesta segona temporada, ‘Masquefa sona bé’ es confirma com a una manifestació cultural que eixampla i estén la divulgació musical a la nostra vila. Alhora, ens permetrà gaudir periòdicament de la música en directe.

Tots set concerts són gratuïts i es fan, en diumenge, a la Sala Polivalent de La Fàbrica Rogelio Rojo, a les 6 de la tarda.

PROGRAMACIÓ

● Diumenge 12 d’abril – 18h
JAZZ & BLUES PIANO TRIO
MARC FERRER TRIO
Després de molts anys formant part de diferents bandes i acompanyant diversos artistes, el pianista masquefí Marc Ferrer té la inquietud d’encapçalar un projecte en solitari, interpretant amb el seu trio composicions pròpies i temes clàssics del jazz i del blues. El format de trio és on en Marc es troba més còmode i aconsegueix la seva màxima expressivitat musical. Un projecte molt íntim que, de ben segur, ens farà vibrar a tots. És una gran satisfacció que un músic de casa enceti un nou projecte en aquest cicle de música.

● Diumenge 17 de maig – 18h
L’EMOCIÓ DE LA VEU
COR GERIONA
Geriona és un cor de noies amb formació musical clàssica. Neix l’any 2001 a l’Escola Municipal de Música de Girona. Sota la direcció d’Imma Pascual ha aconseguit alts nivells de musicalitat. La prioritat sempre és oferir cant coral de qualitat. El treball, l’expressió i la passió pel que fan permeten que l’emoció brolli de les seves veus amb aparent facilitat. Amb la participació al programa de TV3 ‘Oh happy day!’ Geriona ha assolit grans quotes de popularitat. Han editat discs i no han parat de fer concerts i d’explorar diversos estils musicals, malgrat que mantenen les seves arrels al repertori clàssic.

● Diumenge 14 de juny – 18h
EL SO DEL METALL
BARNA BRASS QUINTET
Barna Brass Quintet està integrat per cinc professors de la Banda Municipal de Barcelona. Des de l’any 2004 volen potenciar la música de metall per a quintet i donar a conèixer les seves àmplies possibilitats. Interpreten gran varietat d’estils i conviden a l’espectador a un viatge musical amb l’ajut de la riquesa sonora pròpia d’aquests instruments de vent. Desenvolupen una important tasca pedagògica destinada a la divulgació del so del metall. Els seus concerts impacten i permeten experimentar les sensacions produïdes per les vibracions sonores de les trompetes, trompa, trombó i tuba.

● Diumenge 20 de setembre – 18h
LA MÀGIA DEL VENT
QUINTET DE VENT 5.0
Des dels seus inicis, l’octubre de l’any 2014, quan arriba el Quintet de vent 5.0 sempre bufa el vent. Prou que ho saben els nens que ja els han escoltat en la seva vessant més pedagògica. Als seus concerts hi inclouen el repertori clàssic per a quintet de vent i arranjaments de coneguts fragments de música clàssica i òpera. Al quintet de vent tradicional hi trobem flauta travessera, oboè, clarinet, fagot i trompa. Instruments amb timbres, matisos i sonoritats diverses que permeten al compositor assolir un perfecte equilibri melòdic i rítmic en les seves obres de música de cambra.

● Diumenge 25 d’octubre – 18h
ENTRE LA TRADICIÓ I LA MODERNITAT
BERNAT FONT TRIO
Bernat Font va formar el seu trio l’any 2009. Ha fet diverses gires i ha editat tres discs. Estudiós de la música d’arrels negra nord-americanes, des del blues, el boogie-woogie i el ragtime fins al swing. Malgrat seguir evolucionant i ampliant les seves influències, mai perd de vista la tradició. És un dels pocs pianistes de casa nostra que toca ragtime i stride piano. Al trio destaquen les composicions originals. Mantenen els fonaments d’una forma personal i genuïna d’expressar-se, sense les limitacions d’etiquetes estilístiques. Cerquen la proximitat amb el públic amb intensitat i subtilesa.

● Diumenge 22 de novembre – 18h
ELS MOZARTS
TERRASSA 48 ORQUESTRA DE CAMBRA (OCT48)
Des de l’any 2000 l’OCT48 ha realitzat concerts per tota la geografia catalana i per l’estat espanyol i ha fet diversos enregistraments. Destaquen també col·laboracions amb directors com Josep Vila, Mireia Barrera, Michael Thomas, Barry Sargent o Pep Prats, solistes com Gerard Claret, Daniel Ligorio, Alba Ventura o Ara Malikian i agrupacions com la Coral Cantiga, Coral Sant Jordi, el Cor de Cambra de l’Orfeó Català, entre d’altres. L’OCT48 ha explorat nous camins musicals i escènics amb la creació d’espectacles multidisciplinaris de producció pròpia i està dirigida des del violí per Quim Térmens.