Masquefa es va tornar a sumar, dissabte, a la commemoració del Dia Universal dels Drets de l’Infant. La convocatòria va aconseguir una bona afluència d’infants, que van participar-hi acompanyats de les seves famílies. Per primera vegada l’Ajuntament i el Centre d’Esplai Giravolt van organitzar conjuntament aquesta jornada sensibilitzadora i lúdica, que aquest any reivindicava el ‘Dret al joc i el lleure’.

Amb el lema ‘Surt al carrer a jugar’, durant tota la tarda de dissabte es van organitzar diversos jocs i tallers a l’aire lliure. Des de les 4 i fins a les 6, els infants, acompanyats dels monitors de l’esplai i de les seves famílies, van passar una bona estona al carrer Crehueta, en el tram comprès entre la Torre dels Lleons i els estudis de Ràdio Masquefa. Principalment s’hi van fer jocs tradicionals i de carrer, com per exemple les xarranques, un tres en ratlla al terra, baldufes, el paracaigudes i un espai de dibuix i pintura per als nens més petits, entre altres activitats.

També s’hi va poder veure una doble exposició sobre els Drets de l’Infant, una per als adults i un altra per als nens. Entre joc i joc, els nens i nenes de diferents grups de l’esplai van llegir el Manifest del Dia Universal dels Drets de l’Infant. Tampoc no hi va faltar un berenar per recuperar forces, gràcies a la col·laboració dels voluntaris del Club Patinatge Artístic Masquefa, que van preparar el pa amb xocolata.

La jornada, que era gratuïta i estava oberta a tothom, s’emmarcava en el Projecte Educatiu de Vila (PEV) de Masquefa. Aquest any, el Dia Universal dels Drets de l’Infant se celebrava simultàniament i col·lectivament a diverses localitats catalanes i reivindicava el Dret al Lleure, coincindint amb el 25è aniversari de la Declaració dels Drets dels Infants.