Masquefa se sumarà, un any més, al Dia Internacional de la Dona, que es commemora el 8 de març. Ho farà al llarg de tota aquella primera setmana de març, amb una àmplia agenda d’activitats que reivindicaran el rol protagonista de les dones.

Ràdio Masquefa emetrà un cicle d’entrevistes a dones que destaquen en diversos àmbits, i la Biblioteca acollirà una xerrada sobre la figura de Montserrat Roig, una xerrada d’autoestima, la presentació del llibre ‘La lluita de la dona bereber’, una sessió de cinefòrum i una xerrada sobre les dones en temps de guerra a Masquefa. També es llegirà el manifest institucional.

 

 

PROGRAMACIÓ

● Del dilluns 2 al divendres 6 de març
A l’espai ‘L’autobús’ de Ràdio Masquefa
Cicle d’entrevistes a dones que destaquen en diversos àmbits

● Dilluns 2 de març
A les 18h a la Biblioteca
Xerrada literària sobre Montserrat Roig
A càrrec del conferenciant Marc Guarro López

La conferència se centrarà en el darrer llibre escrit i publicat per Montserrat Roig, ‘Digues que m’estimes encara que sigui mentida’, en què l’escriptora barcelonina reflexiona sobre el seu ofici i la seva condició femenina, repassa ràpidament l’evolució de la mirada femenina en els darrers segles a Catalunya, i explica com les dones han passat de simples espectadores a protagonistes de la seva història.

● Dimarts 3 de març
A les 18.30h a la Biblioteca
Xerrada ‘Com aprendre a estimar-se’
A càrrec de Ruth Casanovas, psicòloga i GrupAnalista

Dóna’t l’oportunitat de canviar de xip, de ser conscient del que diu la teva ment i aprendre a estimar-te canviant aquest pensament negatiu a positiu. Pensar és gratis, aprofita, sigues conscient que els teus pensaments positius potencien emocions positives, a la gratificació i a la resolució de problemes, en definitiva a viure la vida com la vols viure, viure-la conscient i amb salut.

● Dimecres 4 de març
A les 18h a la Biblioteca
Presentació del llibre ‘La lluita de la dona bereber’
De Jamila Al Hassani

El llibre narra la història de la Sàmia, una noia Bereber que viu al nord del Marroc i que és presonera de l’educació humiliant i masclista del seu pare. Tant ella i les seves germanes, com la seva mare, viuen pràcticament esclavitzades al dictamen de la veu autoritària de l’home poderós. Quan la Sàmia comprèn que no li serà possible sobreviure en aquestes circumstàncies, i per por de caure en un matrimoni forçat pel pare, decideix fugir cap a les costes espanyoles. Un cop a Espanya, continua la seva lluita per sobreviure en un país desconegut, regularitzar la seva situació, patir explotació laboral. També coneixerà a dones d’arreu del món que han patit la violència de gènere.

● Dijous 5 de març
A les 18h a la Biblioteca
Cinefòrum
Amb la projecció de la pel·lícula ‘Criadas y señoras’.
Amb el moderador Joan Millaret.

Ambientada a Mississippi, als anys 60, la pel·lícula explica la història d’Skeeter (Emma Stone), una jove del sud que torna de la universitat decidida a convertir-se en escriptora. La seva arribada altera la vida de la ciutat i fins i tot la dels seus amics, perquè s’ha proposat entrevistar a les dones negres que s’han passat la vida al servei de les grans famílies, patint tota classe de formes de discriminació racial.

● Divendres 6 de març
A les 18h a la Biblioteca
‘Masquefines en temps de guerra (1936-1939)’
A càrrec de Juli Molano

Lectura del Manifest del Dia Internacional de la Dona