La campanya ‘Signa un vot per la independència’ va arribar aquest cap de setmana per primera vegada a Masquefa, coincidint amb la recollida massiva de signatures que es va organitzar a nombrosos municipis catalans. La recollida va transcórrer en un ambient festiu i va sumar entre tots dos dies fins a 227 signatures de masquefins.

Dissabte al matí el punt de recollida es va instal·lar al carrer Major, i diumenge a la tarda es va traslladar a la plaça de l’Estació. En tots dos emplaçaments es va registrar un degoteig constant de persones que es van voler atansar a la parada per rubricar el seu suport a la independència.

Organitzada conjuntament per l’Assemblea Nacional Catalana (ANC) i l’Associació de Municipis per la Independència (AMI), la campanya ‘Signa un vot per la independència’ incentiva els ciutadans de Catalunya a exercir el seu dret fonamental de petició per demanar al Parlament la convocatòria de la consulta sobre la independència i, en cas que la seva celebració no sigui possible, instar els seus representants electes a que declarin la independència d’acord amb la legislació internacional.

La campanya també compta amb el suport de l’Ajuntament de Masquefa, membre fundador de l’AMI, que en el ple municipal de febrer ja va aprovar una moció de recolzament.