Un total de 134 donants van tornar a demostrar, com diu el lema de la campanya, que ‘Masquefa té sang!’. Malgrat que la jornada va estar marcada per la pluja, el mal temps no va desanimar els masquefins, que divendres van tornar a donar una lliçó de solidaritat i generositat en aquesta jornada organitzada per l’Ajuntament, el Banc de Sang i Teixits de Catalunya i l’Associació de Donants de l’Anoia, amb el suport d’entitats, empreses, comerços i voluntaris. Fins a 151 persones van acostar-se a la Sala Polivalent de La Fàbrica Rogelio Rojo per fer la seva donació, però finalment van ser 134 els qui van poder donar sang.

Tenint en compte que de cada donació s’obtenen tres components sanguinis amb aplicacions pròpies, es pot dir que les 134 donacions fetes a Masquefa permetran ajudar un total de 402 persones.

Cal destacar a més que, de tots els participants, 15 donaven sang per primera vegada, una dada molt important ja que calen nous donants per fer front a les necessitats de sang. Un d’ells era el jove Xavi Sagués, de 19 anys i veí del Maset. Es va decidir a donar sang perquè “és un gest solidari que fa que un mateix se senti millor i, a més, pots ajudar a molta gent que ho necessita”. Després d’aquesta primera experiència, anima “tothom a fer-ho”. I als qui els faci por els respon que “no fa gens de mal, i és una experiència solidària que realment val la pena”. En paraules del Xavi, “donar sang també pot engegar una cadena de favors: ajudes gent que ho necessita, i aquesta gent, com que sent agraïda, també pot sentir-se més solidària i decidir ajudar altres persones en altres qüestions que necessitin”.

Durant la jornada van passar per la Sala Polivalent els alumnes de cicles superior de les escoles de Masquefa i La Beguda. Tot i no poder donar sang per la seva edat, la visita va permetre sensibilitzar-los sobre la necessitat de convertir la donació de sang en un hàbit i animar-los a donar-ne quan facin els 18 anys.

També va tenir lloc el lliurament del premi del concurs d’eslògans i dibuixos que han preparat els alumnes de 5è i 6è de primària de les escoles El Turó, Font del Roure, Masquefa II i Vinyes Verdes de La Beguda. Tots els treballs es van poder veure en el mural instal·lats a la Rojo. La guanyadora va ser la Petra, una alumna de l’Escola Vinyes Verdes de La Beguda.

A més, la jornada va ser doblement solidària ja que molts dels donants també van voler participar a la campanya de recollida d’aliments i joguines dels voluntaris de Protecció Civil, que van ser al Recinte de La Fàbrica Rogelio Rojo.

Gràcies a tots!
Els organitzadors agraeixen especialment la generositat de totes les persones que van anar a donar sang, així com també la col·laboració de les empreses, els comerços, els voluntaris i el personal de l’Ajuntament que van fer possible la jornada.

Van ser moltes les entitats i masquefins que hi van participar per animar la participació. Les úniques activitats que es van haver de suspendre per culpa de la pluja van ser els jocs de bitlles i els inflables que havien d’instal·lar-se a l’exterior. La resta d’activitats es van poder fer a cobert, dins la Sala Polivalent.

A la tarda es va fer una exhibició de hip-hop a càrrec de Dansa Urbana Associació Juvenil, i una xocolatada popular gentilesa del Bar Restaurant Ramon, l’Associació del Grup de Voluntaris de Masquefa, el Punt Taronja i Condis. Per la seva banda, el Masquefa Tennis Taula Club va organitzar una jornada de portes obertes.

Per afavorir la participació, es van sortejar entre els donants ampolles de vi i cava de bodegues i cellers locals (Can Bonastre Wine Resort, Joan Raventós Rosell i Castell d’Age). Tots els donants van tenir, a més, un refrigeri gentilesa de Carnisseria-xarcuteria Marvi, Carnisseria-xarcuteria Casanova Tobella, Autoservei Canals-Estanc La Beguda Alta, Pa Mora Forners des de 1884, Fruiteria Servifruit, Grup de Lectores, Grup de Puntaires i Associació de Dones de Masquefa. Els organitzadors també volen agrair la feina de diverses voluntàries, que van elaborar plats, tastets i entrepans per als donants.

La jornada solidària de donació de sang va estar amenitzada per Ràdio Masquefa, que va emetre una programació especial en directe des de la Polivalent. També hi havia un servei de ludoteca perquè els pares i mares puguin deixar-hi els seus fills mentre donaven sang.