Els masquefins van tornar a demostrar dissabte, 24 de novembre, que tenen sang. La jornada de donació organitzada per l’Ajuntament i el Banc de Sang i Teixits de Catalunya va tornar a despertar una solidària resposta per part dels vilatans. Al llarg del matí i la tarda, fins a 138 persones van passar per la Sala Polivalent del Recinte Rogelio Rojo per fer un petit i necessari gest com donar sang. Finalment en van poder donar 124 persones, algunes d’elles per primera vegada.

Ja que de cada donació s’obtenen tres components sanguinis amb aplicacions pròpies es pot dir que cada donant ajuda tres persones malaltes. En el cas de la jornada organitzada a Masquefa, doncs, l’altruisme dels donants permetrà ajudar fins a 372 malalts.

El degoteig de donants va ser constant al llarg de les nou hores que es va allargar la jornada (de les 10 del matí a les 2 del migdia, i de les 4 de la tarda a les 9 del vespre), tot i que bona part de les donacions es van concentrar al migdia i a mitja tarda. Una ludoteca va entretenir els menuts mentre els seus pares i mares donaven sang.

Bona part de l’èxit d’afluència es deu a la campanya de difusió que van dur a terme els centres educatius del municipi. Aquest any totes les escoles es van implicar per donar a conèixer la iniciativa i contribuir així a captar donants.

A més, els alumnes de l’escola Font del Roure van elaborar unes polseres, il•lustrades amb els seus propis dibuixos, amb les quals es van obsequiar totes les persones que van anar a donar sang. També van fer un mural, decorat amb gotes de sang de paper, que va guarnir la Sala Polivalent en agraïment a la generositat dels donants.

Per la seva banda, els estudiants de l’escola Masquefa II van confeccionar uns cors de cartolina que els donants van poder penjar amb el seu nom en un gran mural fet pels nens i nenes que el dia 20 de novembre havien participat en la festa del Dia Universal dels Drets de l’Infant.

La jornada solidària de donació de sang també va comptar amb la col·laboració de les entitats del municipi, que van mobilitzar els seus integrants perquè anessin a donar sang en grup i van contribuir, així, a arribar a la xifra de 138 donants i 124 donacions efectives.

Els organitzadors agraeixen el suport dels col•laboradors i la solidaritat de totes les persones que van anar a donar sang. Al mateix temps animen tothom a continuar fent aquest petit gest solidari en les diverses donacions que el Banc de Sang i Teixits de Masquefa i altres entitats organitzen periòdicament a Masquefa, ja que, tot i els avenços mèdics i tecnològics, ara per ara la sang no es pot fabricar i només es pot obtenir de les donacions altruistes de les persones.

Donar sang és un acte senzill, segur, gens dolorós i assistit per professionals especialitzats. Per al donant no comporta cap risc però, en canvi, per a les persones malaltes pot suposar un important avenç en el seu procés de curació.