L’Ajuntament de Masquefa ha iniciat una campanya sensibilitzadora per evitar que es fumi als accessos als centres educatius i en els parcs infantils, pràctica que està totalment prohibida des que va entrar en vigor la nova llei del tabac el 2 de gener del 2011. La normativa concreta que la prohibició de fumar és absoluta i afecta a totes les persones que estiguin a l’interior i als accessos dels centres escolars.

Aquests dies s’instal·laran a l’entorn de tots els equipaments educatius de Masquefa i La Beguda (les llars d’infants, les escoles i l’institut) rètols que alerten de la prohibició de fumar. D’altra banda, la Policia Local intensificarà els controls en aquestes zones. Agents vestits de paisà vetllaran pel compliment de la normativa.

Evitar que els joves s’iniciïn en l’addicció
L’objectiu de la campanya és evitar que els infants i joves s’iniciïn en el perjudicial hàbit de fumar. Per això la iniciativa posa l’accent en la responsabilitat dels pares i les mares, però també del professorat, perquè prediquin amb l’exemple.

La llei del tabac incideix especialment en el paper modèlic del col·lectiu docent en la tasca educativa de sensibilització, conscienciació i prevenció mitjançant el foment d’estils de vida sense tabac. També recalca la responsabilitat social que tenen les famílies de transmetre uns valors de salut i de promoure un ambient saludable, lliure de fum en les instal·lacions amb presència de menors d’edat.

La campanya s’emmarca en el Projecte Educatiu de Vila (PEV) de Masquefa.