Les princeses, els dracs i els cavallers van tornar aquest cap de setmana a Masquefa. La segona edició del Mercat Medieval va fer viatjar la vila en la màquina del temps. Durant dos dies, dissabte i diumenge, el jardí del Centre Tecnològic i l’avinguda Catalunya van transformar-se en un autèntic mercat de l’Edat Mitjana.

Els visitants que durant tot dissabte, i especialment diumenge al matí, van passejar pel mercat van poder comprar en la trentena de parades que hi havien instal·lat artesans expressament vestits d’època per recrear el context històric medieval. Diumenge al migdia, la pluja i el mal temps van rebaixar el nombre d’artesans i visitants.

De tota manera, l’afluència de públic va ser molt superior a la primera edició i el Mercat Medieval de Masquefa es consolida com una cita obligada per als amants d’aquests esdeveniments i el públic en general. Els organitzadors, l’Ajuntament de Masquefa i l’empresa especialitzada Tallaferro, amb la col·laboració de l’empresa Mapamundi, van aconseguir també l’objectiu d’estendre el mercat més enllà de les nostres fronteres, amb la visita de veïns d’altres localitats i comarques properes.

La temptadora oferta dels paradistes ‘obligava’ a obrir la cartera. Molts visitants van deixar-se seduir pels productes i articles artesans: bolets, oli d’oliva, deliciosos pastissos i dolços, pa, suculents embotits i formatges o dolces melmelades. Per als qui no van poder esperar a arribar a casa el Mercat Medieval els va oferir una ‘pulperia’ a peu de carrer que va demostrar per què la cuina gallega gaudeix de tant prestigi.

A les parades també s’hi van poder trobar una gran varietat de productes d’artesania (articles índia, minerals, bosses de mà, roba per a nadons, joieria en plata, làmpares, coixins, llibres…) i articles de cosmètica, com ara sabons i cremes naturals, a més d’una gran oferta d’encens, amulets o cartes catalanes, entre altres. El fet que alguns dels artesans instal·lessin la parada a l’avinguda Catalunya –una de les novetats d’aquest any va afavorir les passejades i les compres.

Espectacles i representacions

Un dels grans atractius del Mercat Medieval de Masquefa van ser els espectacles i les representacions teatrals que els matins de dissabte i diumenge van concentrar un gran nombre de públic, especialment infants. El mercat va rebre la visita de divertits follets apareguts del bosc, dracs, princeses, i també d’uns desagradables recaptadors del Rei que volien cobrar impostos. Afortunadament l’aparició de la Justina, una valenta heroïna del poble, va evitar que marxessin amb les butxaques plenes.

Els nens i nenes també van gaudir de contacontes i d’un taller de danses medievals. A més, molts d’ells van fer cua a l’inflable instal·lat tot el dissabte a l’avinguda Catalunya, així com en els cavallets de fusta que tots dos dies van girar al jardí del CTC. Davant de l’èxit dels espectacles, els organitzadors del Mercat Medieval preveuen oferir-ne l’any que ve també a les tardes.