El concert del Quartet Mèlt i la cinquena edició de la Marxa de Torxes per la Independència van completar un variat programa d’activitats reivindicatives.

Masquefa va sumar-se aquest cap de setmana a la commemoració de la Diada Nacional de Catalunya. Ho va fer la vigília, el dissabte 10 de setembre, amb un complet programa d’activitats lúdiques, culturals i reivindicatives organitzades pel teixit associatiu de la vila i amb la col·laboració de l’Ajuntament.

Els actes de commemoració de l’11 de setembre van arrencar dissabte amb la cinquena edició de la Marxa de Torxes per la Independència i que, enguany, incloïa diferents propostes. A les 7 de la tarda, una concentració d’estelades a la plaça de l’Estació va donar el tret de sortida a una jornada festiva que va continuar, ben entrat el vespre, amb una xerrada sobre La Bressola, dedicada a explicar la tasca que duu a terme aquesta associació cultural a les comarques de la Catalunya Nord. Entrada ja la nit, l’activitat va prosseguir amb la lectura pública d’un manifest, la ballada dels Gegants i Bastoners i una espectacular cremada a càrrec dels Diables.

 

 

Amb les espurnes i la música omplint els carrers es va donar el tret de sortida a l’encesa de les torxes i l’inici oficial de la Marxa per la Independència. Enguany el recorregut va arrencar al passatge dels Bastoners i va transcórrer pels carrers Montserrat, Major, la plaça Muriel Casals, Rogelio Rojo, avinguda de Catalunya i Xic de l’Anyé. Un cop finalitzat el recorregut, la 5a edició de la Marxa de Torxes per la Independència va posar el punt i final amb un concert de música tradicional i popular a càrrec del grup Crescendo i el cantant Ramon Gual.

El moment àlgid de celebració, però, es va viure al Passeig 11 de Setembre amb l’inici del concert del grup vocal Quartet Mèlt, guanyador de la darrera edició del programa Oh Happy Day de TV3, i que va actuar en directe a Masquefa. L’actuació va comptar amb la col•laboració especial de diversos vilatans i va cloure amb un emotiu cant de l’himne de Els Segadors.

Entre els actes de commemoració de la Diada, enguany tampoc hi va faltar la tradicional ofrena de flors al Passeig Onze de Setembre.