La vila va acollir del 9 al 17 d’abril un ampli i variat ventall d’activitats lúdiques, culturals i tradicionals per commemorar la festivitat.

Dilluns 17 d’abril, Dilluns de Pasqua, els masquefins van acomiadar la Setmana Santa de 2017 amb el tradicional Aplec al Cementiri Vell. Nombrosos veïns, acompanyats de familiars i amics, van acostar-se a primera hora del matí fins a aquest punt de Masquefa per gaudir d’un esmorzar popular, la missa i ofrena dels Gegants de la vila a Sant Pere, la ballada de l’Isidre i la Magdalena –que enguany compleixen el seu trentè aniversari– i una matinal de sardanes amb la Cobla Mar i Cel.

El programa d’actes de Setmana Santa va començar, però, el 9 d’abril amb la benedicció del Diumenge de Rams i la tradicional missa a la parròquia de Sant Pere. I l’activitat va continuar Divendres Sant, amb una jornada dedicada als actes religiosos tradicionals: el Viacrucis, l’ofici de missa i la processó de la Cofradía del Cristo Crucificado y Nuestra Señora de los Dolores amenitzada per la Banda de Tambors i Cornetes de Can Parellada. Els ‘costaleros’ van carregar sobre les seves espatlles les imatges del Crist i de la Verge per passejar-les pels carrers, acompanyats de ‘nazarenos’ i de molts fidels.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

I dos dies després, Diumenge de Pasqua, els masquefins van poder gaudir pels carrers de la vila i a la Parròquia de Sant Pere d’una Cantada Infantil de Caramelles

L’Ajuntament de Masquefa agraeix als veïns i entitats de la vila la seva participació i col·laboració directa en fer possible una nova edició d’aquesta festivitat tan nostrada i arrelada a la vila.